Juunis müüdi Euroopa Liidu liikmesriikides veidi üle 1,364 miljoni uue sõiduauto, mida oli 170 000 võrra enam kui mullu juunis, kirjutab WHATCAR?

Edukas juuni kergitas ka esimese poolaasta müüki tublisti ja see ületas eelmise aasta vastavat perioodi müügi Euroopa Liidu riikides 8,2% võrra.

Tänavuse kuue kuu jooksul müüdud Euroopa Liidus uusi sõiduautosid ligi 7,17 miljonit.

Taas vedasid kasvutempo kõrgeks ennekõike suured turud ning isegi sellistes riikides nagu Prantsusmaa ja Saksamaa, kus kasv on tänavu seni piirdunud 3-4%, kasvas uute sõiduautode turg juunis vastavalt 15% ja 12,9% võrra.

Jätkuvalt kõrged on müüginumbrid ka Hispaanias ja Suurbritannias, vastavalt 23,5% ja 12,9%. Isegi Kreekas müüdi uusi sõiduautosid 13% võrra rohkem kui möödunud aasta juunis. Ainsad riigid, kus müük langes, on Iirimaa ja Soome.

Meie lähinaabritest näitas uute sõiduautode turg suurimat kasvu Leedu, kus müüdi 30,1% võrra rohkem. Lätis jäi tõus veidi tagasihoidlikumaks, aga oli siiski 10,1%. Soomes langes uute sõiduautode müük 2,5% võrra.

Esimese poolaastaga on Euroopa Liidus kasvanud müük praktiliselt kõigil suurematel autotootjatel. Vaid Opel Grupil on see veidi, 0,7% võrra langenud.

Enim müüb uusi sõiduautosid jätkuvalt Volkswageni Grupp, kellele järgnevad PSA Grupp, Renault Grupp, Ford, Opel Grupp, Fiat-Chrysler Grupp, BMW Grupp, Daimler ja Toyota.