Selleks tuleb minna Google Web History lehele ja sisse logida. Esmalt näeb seal üldist statistikat, mis nädalapäevadel ja mis kellaaegadel te kõige rohkem otsinguid teete. Ülevaadet näeb ka kuu aja kaupa, millised päevad kõige otsingurikkamad on.

Ent lehel allapoole kerides näeb sõna otseses mõttes kõiki otsinguid, mida te Google'is teinud olete. Muidugi ei tea veebisait, kes otsingu tegemise hetkel arvuti ees istunud on. 

Seega on arvestatud päringud, mis on tehtud Google'st lihtsalt teie konto alt. Kui jagate oma kontot kellegi teisega, siis võib olla mõneti kõhe näha kõike, mida Google'lt küsitud on.

Otsingumootorifirma püüab sellise vahendiga aga inimestele anda rohkem võimu oma andmetega ringi käimisel. Nimelt on võimalik Google Web History'st ühe kaupa otsinguid kustutada. Lehe ülal paremal nurgas olevast hammasrattast avaneb ka võimalus "üksuste eemaldamine", mis tähendab lihtsalt otsinguajaloo kustutamist.

Otsinguajalugu on tundlikud isikuandmed

Ent Google Web History pakub veel ühte võimalust oma andmetega ringi käimiseks. Nimelt samast hammasrattaikoonist saab kogu otsinguajaloo endale ka alla laadida.

"See pole niisama jutt!" rõhutab Google enne allalaadimist paari hoiatusega. Otsinguajalugu võib käsitleda suhteliselt tundlike isikuandmetena ja kui need failina kuhugi arvutisse laokile jäävad, võivad neid lugeda ebasobivad silmad. Selles mõttes on need kolmandate osapoolte eest Google'i serveris paremini kaitstud – kui te sellist ajalugu üldse alles hoida tahate.

Kui aga otsustate ajaloo alla laadida, töötleb Google veidi aega teie päringut ja saadab lõpuks teile meili. Selles on link Google Drive'i, kus on otsinguajalugu kvartalite kaupa JSON formaadis, ZIP failiks kokku pakituna.