Tuleb välja, et Päikese abiga on võimalik lükata käima võrdlemisi lihtsakoeliseid keemilisi reaktsioone, mis parendavad õhu kvaliteeti. Kombinatsioonis nutikate kujunduslahendustega võib niimoodi õhureostust linnades oluliselt vähendada. Sudu poolest kurikuulsas Mexico Citys on seda juba rakendatud — sealset haiglat nimega Torre de Especialidades kaunistab pilkupüüdev saja meetri laiune fassaad, mis on üleni ehitatud õhku puhastavate omadustega eritellistest. 

Berliinis tegutseva arhitektuurifirma Elegant Embellishments (“elegantsed ilustused”) toodetud tellised on kaetud titaandioksiidi sisaldava pigmendiga, mis päikesevalguse toimel keemilisi reaktsioone katalüüsib. Kui ultraviolettkiirgus tellist tabab, käivitub reaktsioon, mille käigus lämmastikoksiidid (ehk ühendid, mis teevad sudust sudu) teisendatakse vähem kahjulikeks aineteks nagu kaltsiumnitraat ja vesi, millele lisandub ka veidi mitte just kasulikku süsinikdioksiidi. Telliste koostisesse kuuluv titaandioksiid protsessi käigus ei muutu, mistõttu suudab sein õhku puhastada praktiliselt igavesti. 

Arhitektid ei väida, et nende lahendus aitab kogu linna kimbutavat heitgaasimuret leevendada, kuid nende kavatsused on siiski siirad ja nad loodavad enda eeskujuga teisigi innustada. Loojate ettevaatlikul hinnangul saab reostust tõrjuv hoone hakkama Mexico City 5,5 miljonist mootorsõidukist umbes tuhande väljutatavate heitgaaside kahjuliku mõju nullimisega ning värskendab seejuures loodetavasti veidi õhku haigla vahetus ümbruses.

Samal ajal valmistub Milano linn juba mais algavaks maailmanäituseks Expo 2015, mille teemaks on tänavu „toites maad ja andes planeedile eluks vajalikku energiat“ (ingl Feeding the Planet, Energy for Life).

Korraldajariigina on Itaalia enda paviljonisse kõvasti panustanud — 9000 ruutmeetrise põrandapinnaga rajatist katab titaandioksiidiga segatud fotokatalüütiline betoon. Taolist ehitusmaterjali, mida tähistatakse ka nimetusega „TioCem“ (TiO2 + cement; titaandioksiidtsement), saab lisaks elamuehitusele kasutada ka sillutise, katusekivide, maanteetammide ja müratõkete valmistamiseks.