Seda tuleks täpsuse huvides nimetada kange alkohoolse joogi pulbriks, kuna manustamine ei toimu lihtsalt pulbri neelamise, lutsutamise või söömise teel.

Et mugavamalt alla läheks, tuleb ikkagi vett lisada. Mis tühistab algse idee – omada alkoholi pulbri kujul –, kui minult küsida. Aga uurime asja lähemalt.

Palcohol on pulbriga täidetud kotike, millele tuleb lisada umbes 5 untsi (ümmarguselt 150 milliliitrit) vett. Seejärel tuleb segu kotis loksutada ja rüübe välja valada. Valida on mitme maitse seast, et luua meelepärane kokteil.

Palcohol valmib samanimelises USA firmas. Selle tegevjuht Mark Phillips selgitab, et toode on loodud eelkõige mugava kaasaskandmise huvides, mitte selleks, et alkoholi saaks kergemini keelatud territooriumile viia või keelatud kohas manustada.

"Kui lähen matkama, paadiga võitma või midagi sellist, tahan ma kohale jõudes natuke juua. Vedela alkoholi, segude ja pudelite kaasavõtmine, et näiteks margaritat teha, on täiesti ebapraktiline. Nii ma leiutasingi Palcoholi," kirjeldab mees. Pulber olla massilt kolm korda kergem kui sama kogus vedelat alkoholi.

Kuigi tootja sai 10. märtsil toode USAs müügile tuua, on Palcohol leidnud ka hulgaliselt vastalisi. Pole päris kindel, kas asjal on üldse (legaalselt) tulevikku või ootab seda keelustamine.

Phillips kommenteerib ülalolevas klipis ka nelja põhimiinust, mida toote kritiseerimisel on nimetatud (võimalus pulbrit ninna tõmmata, kergesti peita, selle abil teiste inimeste jooke rikkuda ja et alkohol võib nüüd muutuda lastele kergemini tarbitavaks).

Näiteks ninnatõmbamise kohta on tal öelda: "See on halb mõte, mõjub väga valusalt. Põletab. Kohe väga. Pealegi kuluks kotikese omale ninna toimetamiseks tervelt tund aega ja see sisaldab kõigest ühe shoti jagu alkoholi!"