Et aga ettevõtmine StratosChem õnnestuks, otsivad korraldajad vabatahtlike abi. Kui eksperiment stratosfääris on läbi viidud, maandub "katselabor" langevarjuga kusagil Eestis.

Esiteks ongi plaanis vabatahtlike abiga luua otsinguvõrk, kes aitaks selle üles leida.

"Loome kaardi inimestest, kes on valmis otsingutes osalema ning siis vastavalt tuule suunale ja tugevusele selgub umbes kümme päeva enne lennutamise kindlat päeva, kuhu poole pall lendama hakkab," ütles projekti vedamisega seotud Mikk Mihkel Vaabel..

"Sellest järelduvalt siis teavitatakse ka tolle kindla piirkonna inimesi ning loodetavasti aitavad nad meil konteineri GPS koordinaatide järgi selle kiirelt üles leida," lisas Vaabel, kelle sõnul on kõige rohkem kasu autotranspordi võimalusega vabatahtlikest.

Et stratosfääris tehtavale keemiakatsele kaasa aidata, saad end registreerida projekti kodulehel siin.

Teiseks kutsuvad korraldajad kõiki Eesti lasteaialapsi osalema joonistusvõistlusel, mille eesmärk on laste elu põnevamaks teha, rääkida neile meist kõrgemal toimuva kohta ning tekitada juba varakult huvi teaduse vastu. "Olgem ausad, laste joonistusvõistluselt võib ikka väga ägedaid asju tulla," nentis Vaabel.

StratosChemi ettevõtmist toetavad Viljandi Linnavalitsus, Viljandi Noorte Volikogu, Viljandi Kutseõppekeskus, Viljandi Gümnaasium, Eesti AGA AS, NYimage, GPS Eesti OÜ, TehnoTurg-T.

Joonistusvõistlus Kosmoseelevant