Kella esitlemisel teatas firma mobiiliosakonna president dr Jong-seok Park, et nad soovivad pakkuda toodet, mida oleks eeskätt lihtne kasutada. Toona leidis Park, et G Watch R tundmaõppimine on lihtne ja niivõrd intuitiivne, et kasutajatel tuleks erinevatest funktsioonidest arusaamine justkui iseenesest, kirjutab Kiip.ee.

LG arendas nutikella G Watch R kolm aastat. Suurem osa arendamisest kulus ümmarguse OLED-ekraani tootmisele. Hiljuti saime nutikella testimiseks, et panna tipptöötaja väited proovile.

Esmamulje

LG G Watch R-i puhul on hea tõdeda, et firma disainerid ei ole üritanud teha täiesti futuristlikku nutikella, vaid on saanud aru, et hetkel nõuab turg veel nn klassikalise käekella välimusega nutiseadet.

See on ära tabatud ka küljel oleva juhtnupu puhul. Selle nupu abil saabki kella sisse-välja lülitada ning unerežiimist äratada. Isiklikult meeldib mulle ka see, et kellarihm on nahast.

Kella esmane sätestamine on täpselt selline nagu igal teisel Android Weari nutiseadmel. Vali keel, ühenda kell nutitelefoniga, vali meelepärane sihverplaadi välimus ning hakka kasutama. Esimesel kasutamisel näidatakse kasutajale kiiret juhendit, kuidas kella kasutada.

Lisaks Google’i poolt pakutud sihtverplaatidele on neid kellale disaininud ka LG, kuid sellest hoolimata ei leidnud ma endale meelepärast.

Kuna tegu on Android Weari kellaga, siis leiab Play Store’ist hulgaliselt äppe, kust leiab endale sobiva sihverplaadidisaini. Lisaks on poes suur valik äppe, mis laiendavad kella funktsioone.

Kasutamine

On hea tõdeda, et ca pooleteisenädalase kasutamise järel pidin kella laadima vaid loetud arv kordi. Keskmiselt pidas aku vastu 2 kuni 2,5 päeva.

Laadimiseks tuleb kell asetada laadimisplaadile, mis tõmbab G Watch R-i enda külge magnetite abil. Ei mingeid suuri kobakaid laadimissüsteeme!

Paljud nutikella-skeptikud väidavad, et keegi ei viitsi kella igapäevaselt või üle päeva laadida. Mina tooksin vastuargumendina välja: "keegi ei viitsi käe- või nutikellaga magada".

Kella kasutamine on tõesti väga lihtne, õigupoolest ei pea selleks mingeid erilisi liigutusi tegemagi. Telefoni saabuvad teavitused kuvatakse selle ümmargusel ekraanil automaatselt.

G Watch R-i kasutamisel ei pea kartma, et Eesti ereda talvepäikese käes ei ole sealt midagi näha. Igas kasutusolukorras oli ekraanil kuvatav alati ilusti nähtav.

Erinevate kaartide (nii kutsutakse Android Wearil kuvatavaid teavitusi) vahel liikumine on kiire ning sujuv. Sama kehtib ka menüüde, sätete ja äppide puhul. Üleüldiselt ei ole kellale kiiruse osas midagi ette heita.

Miinused

Siiani tundub, et kõik on imeilus ja midagi negatiivset ei olegi. Kahjuks see nii ei ole.

Arvustuses olev kell funktsioneeris ilusti paar esimest päeva, kuid siis hakkasid juhtuma anomaaliad. Teavitused ei jõudnud kellale piisavalt kiiresti, kõned ei läinud läbi, ilmateadet ei kuvatud, ekraan ei läinud randmeliigutuse peale tööle. Kuigi sätetes oli sisse lülitatud funktsioon, et ekraani taustvalgus põleks alati, siis see lihtsalt ei toiminud.

Kordan – esimesed paar päeva töötas kell ideaalselt ja anomaaliad tulid kõik korraga. Pärast tehasesätete taastamist hakkas kõik taaskord ilusti tööle.