Sellise suuna on võtnud nii Apple'i kui ka Androidi-nutiseadmed ning sama pakuvad igasugused nutikad randmepaelad ja muud kantavad vidinad. Neid on saadaval juba terve hulk ja paras müriaad on veel tulekul.

Pennsylvania ülikool avaldas kuuma teemaga seoses väikese uuringu, mille tulemused üllatavad ja võivad ilmselt ka pahandada, kui oled taolistele vidinatele juba raha kulutanud.

Selgub, et nutiseadmete pakutavad sammulugejad on üldiselt täpsed (eksimise määr alla 7%), aga kantavate vidinate usaldusväärsus on seinast seina.

Uuringu autorid kiitsid näiteks Fitbiti One'i ja Zipi täpsust, laitsid Nike'i Fuelbandi ebakompetentsust ja tõdesid, et sellised tooted ei pruugi nutiseadmega võrreldes mingit erilist eelist anda.

Testis osales paraku ainult kuus trackerit ja ükski neist polnud uusimate killast; puudusid ka nutikellad. Lisaks tuleks muidugi arvestada sellega, et sportides telefoni kaasaskandmine pole alati praktiline või mugav.

Järeldada võime siit seda, et kui teid huvitab eelkõige ööpäevas astutud sammude arv, võite nutipaelast või sarnasest jubinast rahumeeli loobuda. Piisab iPhone'ist või Androidi-telefonist küll.