Seni on NASA peamine tähelepanu olnud suunatud punasele planeedile Marsile, kuigi on kostnud ka kriitikat, et elu leidmiseks meie päikesesüsteemis peaks tähelepanu pöörama hoopis Jupiteri ja Saturni kuudele.

Marsi-programmid võivad jätkuda vanas stiilis, arendatakse edasi Orioni kapslit ja selle stardiraketti, James Webbi kosmoseteleskoopi ja valmistutakse mehitatud kosmoselendudeks. Projekt viia oma rakettidega meeskondi rahvusvahelisse kosmosejaama (alates 2017. aastast) saab kolmandiku raha juurde, samas lubatakse ka raha projektile püüda kinni üks asteroid ja asetada see Kuu orbiidile 2020. aastal.

Popular Science sai ka teada, et kava viia mehitamata aparaat uurima Jupiteri kuud Europa, on sama hästi kui heaks kiidetud. Selleks antakse 1,361 miljardit dollarit. Europa Clipperi projekt näeks ette aparaadi asetumist Jupiteri orbiidile 2020. aastatel, et lähedalt koguda andmeid ka Jupiteri kuude kohta. Varem on NASA kaalunud ka allveeroboti saatmist Europa pinnale, eks näeb, kas neid plaane annab kuidagi ühendada.

Europa pinnal peaks olema kolm korda rohkem vett kui meie planeedil ja on ka võimalik, et sealse paksu jääkooriku all võiks eksisteerida elu. Europa ookeanid võivad olla isegi 100 kilomeetri sügavused.

USA presidendi Obama esitatud eelarvetega on küll see probleem, et USA kongress ei pruugi neid õigel ajal kinnitada. NASA on olnud ka mõnel aastal sunnitud oma projekte edasi lükkama. Samas on ka kongressil oma huvi Europalt elu leidmise järele.