Optiline kaabel Tallinna ja Frankfurdi vahel on ehitatud kõrgepingeliinidele ja gaasitrassidele. Kaablis on 96 optilist kiudu, millest igaühe läbilaskevõime on 100 gigabitti sekundis. Kokku annab see 9,6 terabitise andmemahu.

Tele2-e juht Argo Virkebau ütles, et sisuliselt saaks selle trassi kaudu ühe minutiga edastada kogu selle interneti andmemahu, mida Tele2- e kliendid kasutavad ühes kuus. Selle põhjal saab muide teada huvitava fakti, et Tele2-e kliendid kasutavad kokku internetti 72 terabaiti kuus.

Teletornis toimunud pidulikule avamisele oli kohale tulnud isegi peaminister Taavi Rõivas, kes kiitis uue andmesidetrassi strateegilist tähtsust. Rõivase sõnul on palju räägitud transpordiühendustest ja energiajulgeolekust, aga samamoodi on oluline ka e-riigi digitaalsed ühendusteed. Tema sõnul on oluline nii läbilaskevõime, kui ka ühenduse turvalisus.

Tele2-e juht Virkebau rõhutaski, et side optilises kaablis saab krüpteerida. Fortet konsulteerinud spetsialisti sõnul on valguskaablit võimalik nii painutada, et sellest optilisi signaale lugeda ilma, et ühendus katkeks. Kui aga ühendus on krüpteeritud, pole sellisel moel valguskaabli “pealtkuulamisest” kasu.