Selle vahendusel vaatamiseks pakutud filmi- ja sarjavalik võib olla aga riigiti väga erinev, vastavalt sellele, mida tootjad otsustavad, et konkreetses paigas näidata võiks.

Leidub tarkvaralisi abivahendeid, millega striimingusaiid hüvedele ükspuha kus ligi pääseda – need jätavad mulje, et kasutaja asub lubatud piirkonnas.

Piraatlusest päris rääkida ei saa, kuna kuutasu maksta tuleb ikka ja kõik asjaosalised saavad seega oma kokkulepitud tasud kätte.

Kuna kaugelt rikkalikeimat „menüüd“ pakub USA turule mõeldud Netflix, loovad sellele petuvõttega ligipääsu paljud teisedki – nii inimesed, kes peaksid muidu üldse ilma istuma, kui ka need, kes pole kodumaises variandis pakutavaga rahul.

Teenuse käigushoidjad pole katte varjus ligihiilijatega seni usinalt tapelnud, aga viimastel nädalatel on olukord muutunud. Veebis levivad aina uued teated, et Netflix on hakanud ebaausate võtetega saabunute ligipääse blokeerima ja teeb seda tulevikus veel tihemini.

Sisutootjad ei kavatse nimelt kuidagi leppida, et tavainimene otsustab nende eest, kus, millal ja millist filmi vaadata tohib, ja avaldavad omalt poolt survet olukorra karmistamiseks.

Blokeerimine ei ole kuigi tõhus viis inimesi eemal hoida, sest ka möödahiilimisvahendite tootjad on huvitatud uutele piirangutele võimalikult ruttu vasturohtu leidma.

Aga Netflixi seisukohast on siin tähtsam närvilistele stuudiobossidele tõestada, et „midagi on ette võetud“ kui eduka vastuvõitluse kohta selgeid tõendeid esitada. Hundid mõneks ajaks jälle söönud, lambad terved. Olgu see tegevus pealegi tühjal põllul tuule tagaajamine nagu Oskar Luts kirjutaks.

Millal Netflix Eestis tegevust alustab, on endiselt teadamata. Märtsis teeb menukas videoteenus aga kättesaadavuse mõttes siiski päris suure sammu edasi: laieneb Uus-Meremaale ja Austraaliasse.