Ta avaldas veebikeskkonnas The BMJ Blogs 2014. a viimasel päeval postituse, milles tõdeb, et vähki haigestumine on parim viis surra ning vähiravi otsimise asemel võiks lõpetada selleks kuluvate miljardite raiskamise.

Smith ütleb, et kuigi paljud inimesed eelistaksid oma sõnul kiiret surma, pakub vähki haigestumine (viiest võimalikust) parimat viisi manalateele minemiseks, nii haigele kui ka tolle omastele.

Ta hindab vähkihaigestumise puhul eriti just võimalust surmaks ette valmistuda, mis on hea nii haigele kui ka omastele.

"Saate head-aega öelda, oma elu üle järele mõelda /---/ ja vastavalt isiklikele uskumustele valmistuda loojaga kohtumiseks – või igavese unustuse nautimiseks," selgitab ta.

Julged mõtlejad peavad valmistuma ka avalikku kriitikat vastu võtma. Näiteks heategevusühendust Cancer Research esindav prof Peter Johnson leiab: "Me sureme muidugi kõik, aga vähk viib paljud inimesed liiga noores eas minema.

Ainult ambitsioonid [vähiravi vallas] annavad meile võimaluse natuke valida, ja mida rohkem vähi kohta teame, seda rohkem saame inimestele valikuid anda."

Johnson kinnitab: "Minu patsiendid väljendavad väga täpselt, millal nad tahavad ja millal ei taha ravi saada, ja minult eelistatakse saada pigem ambitsioonikaid kui nihilistlikke vastuseid!"

Kord nädalas ilmuv British Medical Journal on vanimaid meditsiinialaseid ajakirju maailmas.

Artikli avapilt on illustratiivne ega kujuta vähihaiget, kes on Smithi algse postitusega kuidagi otseselt seotud.