See on soomustatud amfiibauto BRDM-2, millesuguseid Nõukogude Liit tellis 1960-80-ndatel ning mis oli mõeldud luure-, vaatlus- ja patrulliretkedeks. Selle trump on suutlikkus igasugusel maastikul toime tulla.

Sõiduk on pensionipõlves nii-öelda rahulikuma elu peale saanud ja punaseks värvitud, aga selle militaarset minevikku ikka päris ei peida. Eriti tänu deaktiveeritud kuulipildujale, mis ikka küljes on.

Soomusauto praegune omanik on tahtnud seda ammu taksona kasutusele võtta, aga linnavõimudelt loa saamine nõudis aega ja vaeva. Üks esitatud tingimus oli "tsiviiloludesse sobivam värv" valida. Kuna taksod on kollased, valis ta punase. Soomustakso ei tohi muide ka osadel St. Petersburgi tänavatest vurada, kuna on liiga suur ja raske.

BRDM-2 eelised tavataksode ees on mõistagi võimalus tavateelt lahkuda ja soovi korral otse üle Neeva jõe sulistada. See tuleb kasuks noil suvistel valgetel öödel, kui St. Petersburgis on sillad üles tõstetud, et suuremad laevad saaksid Onega järve (Äänisjärve) ja Läänemere vahel liikuda.

Soomustakso sisemus jäi omaniku otsusel mugavamaks muutmata, et sellises sõidukis viibimise autentset kogemust säilitada.

Sõit pole muidugi tasuta, vaid maksab meie rahas umbes 85 eurot. Sellest pole aga lugu, sest sihtgrupiks on mõeldud peamiselt turistid ja värskelt abiellunud, kes ei saa ometi loota võimalusele elamuste arvelt raha kokku hoida.