Labürindi loojad on vennad Matt ja Mark Cooley, kes niitsid oma kätega maisipõllu sisse kaheksa kilomeetri jagu nurgelisi radu. Tänavu kanti rajatis esmakordselt maailma suurima maisilabürindina Guinnessi rekordiraamatusse.

Sisse astudes jääb mulje, et labürindi läbimine ei nõua erilist vaeva, kuid peagi saavad külastajad aru, et tegu on arvatust märksa keerulisema ülesandega.

Mõned on olnud sunnitud koguni telefonitsi hädaabinumbrile helistama! „Pimedas pole näha mitte midagi peale maisi,“ kommenteeris Matt. „Paljud kliendid on möönnud, et neil võttis labürindi läbimine mitu tundi aega.“

„Me oleme mures. Hirm on täiesti põhjendatud,“ avaldas muret Solano maakonna šerifi abi Daryl Snedeker. „Ma usun, et nad on tõelises kimbatuses. Me ei naera nende üle; meie jaoks pole selles midagi naljakat. Meie dispetšerid teevad väga tõsist tööd ja võtavad iga kõnet hädaabinumbrile äärmiselt tõsiselt.“

Põhjus, miks labürint inimesi ahastusse ajab, on selle läbimiseks kuluv pikk aeg. Suurem osa neist, kes sisenevad, ei adu, et teise otsa jõudmine võtab mitu tundi.

Mida kauem inimesed keerdkäigustikus viibivad, seda suuremaks kasvab nende paanika. Snedeker lisab, et labürint on dispetšereidki segadusse ajanud.

Matt tuletab meelde, et tegu pole tegelikult hädaolukorraga ning et kõik sisenejad saavad lõpuks ikka välja, mistõttu külastajad peaksid lihtsalt nautima äraeksimise võlusid. Paraku on selliseid soovitusi lihtsam jagada kui kuulda võtta.

Maanteeservas paiknev keerustik on tegutsenud juba alates 2007. aastast, mil see esmakordselt 17,6 hektariga maailma suurimana kirja läks.

Pärast seda on vennad Cooleyd atraktsioonile igal aastal paar aakrit lisanud ning tänavu õnnestuski neil purustada eelmine ametlik rekord.

Halloweeni-lõbustusena välja reklaamitud labürint oli 12 dollari suuruse tasu eest terve oktoobrikuu vältel külastajatele avatud. Vennad Cooleyd kavatsevad labürindi 2015. aastal uuesti avada, kuid pole nüüd, pärast Guinnessi rekordiraamatusse jõudmist, enam huvitatud käigustiku laiendamisest.

„Seda oleks meist üsna ogar isegi üritada,“ märkis Matt. „Või, pidage, me olemegi alati ogarad olnud!“

Kainestav tõsiasi on, et labürinti lihtsalt pole enam võimalik ümbritsevate viljapuuistanduste ja kõrvitsapõldude arvelt suuremaks teha.

Muide, enam kui 50 sorti sisaldavad kõrvitsapõllud kujutavad endast sama populaarset vaatamisväärsust kui maisilabürint.