See seade on Apple'i õhkkerge iPad Air 2, kirjutab ajaveeb The Technorat.

Disain, suurus, mugavus

iPad Air 2, nagu kõik sellel aastal ilmunud Apple'i mobiilsed tooted, on elegantse alumiiniumist unibody-korpusega aparaat, millega on meeldiv teiste ees nina ees lehvitada (mitte sõna otseses mõttes) ja mida on meeldiv käes hoida.

Seadet kätte võttes saab kohe aru, et tegemist on premium-klassi tootega. Nagu nimi ehk reedab, on tegu väga-väga kerge ja õhukese aparaadiga. Seetõttu saab seda vabalt pikema perioodi jooksul ühes käes hoida, ilma et lihased hiljem valutaksid.

Tahvlil on korralikult laiad servad, ning seetõttu saab seda mugamavalt ja kindlamalt peos hoida kui näiteks iPad minit. Tahvli gabariidid ei võimalda sellega ühe käega toimetada, kuid ega see pole selleks mõeldud.

Ekraan

Ekraan on vägagi korralik, ere ja suure vaatenurgaga, kuid iPad mini 3 oma Retina-ekraaniga on minu jaoks vastuvõetava ekraaniresolutsiooni taseme kõrgele tõstnud. Nii et ma ei ole kokkuvõttes eriti vaimustuses.

Ärge saage valesti aru, see on vägagi korralik, kuid see pole ikkagi Retina. Küllap vast jäeti selle koha pealt arenguruumi.

Riistvara

Air 2-l on Apple'i toodete kohta silmapaistvalt võimsad komponendid. Üldjuhul on Õuna seadmete riistvara tänapäevaste hinnangute kohaselt nõrgavõitu, kuid uuel tahvlil näeme kolmetuumalist protsessorit ja 2 GB RAM-i.

Selline masin jooksutab sujuvalt igat rakendust, mida sellele söödetakse, ning jõudluselt on Air 2 isegi parem kui konkureeriv Samsung Galaxy Tab S.

Jõudlustestide tulemusena sai iPad Air 2 Geekbench 3-lt 4580 punkti ja Samsungi aparaat 2770 punkti.

Tarkvara

Air 2 näeb välja nii, et sellel lihtsalt tahaks midagi asjalikku teha. Kuigi masin on vägagi sobilik muusika kuulamiseks, mängimiseks ja videolõikude vaatamiseks, siis selliste gabariitidega ja jõudlusega masinaga saab ka midagi produktiivsemat teha.

Suur iPad ongi loodud töö tegemiseks ning tekstide lugemine, kirjutamine, kritseldamine ja muu asjalik tegevus jookseb sellel aparaadil sujuvamalt kui näiteks selle väiksemal vennal, iPad minil.

Kokkuvõte

iPad Air 2 on kerge, õhuke, elegantne masin, millega on meeldiv töötada ning vahel ka mõnel viisil meelt lahutada, näiteks videosid vaadates või raamatut lugedes.

Ma julgen väita, et see aparaat on veatu, sobib praktiliselt igaühele, kes saab seda endale lubada ning ta ei pea pettuma.

Suur tänu Valgele Klaarile seadme laenutamise eest.