Ma mäletan seda tunnet siiani. See oli, nagu oleks tulevik juba siin ja praegu kohale jõudnud, nagu ma oleks mingi võlur, kellel on terve maailm siinsamas peopesa peal sõrmede käskida. Selgelt ja värviliselt ja ilusalt, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Sellest esimesest kogemusest on nüüdseks mitu head aastat mööda läinud ja tahvelarvutid on muutunud uudistootest tavaliseks igapäevaseks tarbeesemeks, mille uued versioonid enam tehnikahuvilistes erilisi tundevärinaid tekitada ei suuda.

Isegi aasta eest siinsamas karbist välja võetud iPad Air oli minu jaoks üks järjekordne teiste seas. Kolm nädalalt tagasi esitletud iPad Air 2 tahvelarvutiga on aga teistmoodi.

iPad Air 2 tahvelarvutid jõudsid Photopointi pealattu üleeile ja muidugi ei saanud ma jätta ühte neist sellesama blogi jaoks karbist välja võtmata. Seda proovides tundsin ma taas sellist erilist tunnet, nagu neli aastat tagasi: imestust, kuidas nii õhukese asja sees saab olla nii sujuvalt liikuv ja kristallselge pilt.

iPad Air 2 on uskumatult õhuke ja selge ekraaniga. Võrreldes aastataguse esimese mudeliga on uus ju ainult 1,4 mm õhem kuid see vahe on selgelt tuntav.

Veel olulisem on aga ekraan – see on kuidagi eriti suur ja terav. Ilmselt on põhjuseks uuendatud peegeldusvastane kiht, mis Apple sõnul vähendab peegeldust 57%.

Kahe aasta taguse ehk 4. generatsiooni iPad-tahvelarvuti omanikuna võin ma öelda, et kui algne Air”minus soovi uue tahvelarvuti järele ei tekitanud, siis selles artiklis karbist välja võetav mudel küll.