Teadusuudiste portaali LiveScience uudistetoimetaja Megan Gannoni osutusel kuulus märkmik fotograafile, zooloogile ja arstile George Murray Levick, kes osales Scotti meeskonna saatuslikul Terra Nova ekspeditsioonil aastatel 1910–1913. Sada aastat jää- ja veekahjustusi on märkmiku tootenimetusega „Wellcome Photographic Exposure Record and Diary 1910” (“Wellcome’i säriajamärkmik ja fotopäevik”) köite lahustanud, selgitasid Lõunapooluse päranditrusti Antarctic Heritage Trust ametnikud.

Enne lehtede kokkuõmblemist eraldati need üksteisest, stabiliseeriti ja jäädvustati digitaalselt. Nüüdseks on märkmik läkitatud tagasi Antarktikasse, kus seda säilitatakse Evansi neemel koos umbes 11 000 muu leiuga. Päevik leiti Scotti laagri naabrusest alles mullu.

1956. aastal surnud Levick ei kuulunud küll rühma, mis Scotti juhtimisel edasi Lõunapoolusele jõuda püüdis. Tema märkmik sisaldab kuupäevi, teemasid ja särimärkmeid, mis kõik on kirja pandud enne, kui ta oli koos kaaslastega sunnitud 1912. aasta karmi antarktilise talve jääkoopas üle elama.

Kapten Scottil õnnestus samal ajal oma ekspeditsioonisalk juhatada Lõunapoolusele 1912. aasta 17. jaanuaril, mil selgus, et kogu ränkraske kümnenädalane matk oli olnud mõttetu, kuna Norra maadeavastaja Roald Amundsen oli sinna jõudnud enne neid.

Tagasiteel laagrisse tabas Scotti ja tema nelja kaaslast halb ilm ning nende varud lõppesid. Scott hukkus 1912. aasta 29. või 30. märtsil 43 aasta vanuses.