30 riigis toimuvat kampaaniat aitab Euroopa Komisjonil läbi viia globaalne uuringufirma SamKnows, mis on varem koostööd teinud ka USA järelvalvaja FCC, Suurbritannia järelvalvaja Ofcomi ja teiste organisatsioonidega üle maailma.

Vabatahlik, kes on nõus oma koduse internetiühenduse kvaliteeti mõõtma, saab koju tasuta tellida väikese karbikese SamKnows Whitebox, mida on lihtne ise paigaldada koduruuteri külge.

“Kogutud teave on täiesti konfidentsiaalne ja turvatud. Karbike ei kogu infot selle kohta, mis lehekülgi või teenuseid internetiühendusega kasutatakse, üksnes tehnilisi kvaliteediandmeid nagu ühenduse latentsus, stabiilsus, üles- ja allalaadimsie kiirus jne,” teatas firma.

Kogutud teavet saab võrrelda teiste tarbijate internetiühenduse näitajatega SamKnows-i portaalist, nii et uuringu tulemused on kõigile avalikud.

“Euroopa Liit on superkiire püsiühenduse poolest maailmas juhtival kohal, kuid nagu meie uuringud on näidanud, saab alati rohkem teha,” ütles SamKnows-i tegevjuht Alex Salter. "Teenusepakkujad tuleb panna vastutama selle eest, et tarbija saaks kätte sama kiiruse, mida teenusepakkuja välja reklaamib. Nüüd saavad tarbijad ise sellele kaasa aidata,” lisas ta.

Vabatahtlikud saavad end registreerida ja tasuta mõõtmiskarbi tellida veebist www.samknows.eu.