Kuna lennu ajal oli õel palavik, on ka väga võimalik, et ta oli selles faasis juba nakkav. Viirus küll õhu kaudu ei levi, ehk nakkusohtlikud olid eriti pinnad, mida Vinson võis füüsiliselt puudutada, WC, kui ta seda kasutas, tema pagas ja loomulikult füüsiline kokkupuude haigestunud isikuga.

Clevelandis oli ta külastanud ka sugulasi, kes töötavad Kenti ülikoolis, ka sinna levis nüüd paanika. Clevelandi minnes polnud küll Vinsonil veel aimugi, et ta võinuks nakatunud olla, kuna ka tema oli haiglas igati nõutavat kaitsevarustust kandnud. Haigusnähud ilmnesid tal tagasiteel.

Pärast maandumist tegi nakkusohtlik lennuk veel jätkulende Fort Lauderdale'i, Clevelandi, Atlantasse ja sealt Clevelandi tagasi. Alles seejärel läbis lennuk põhjaliku desinfitseerimise. Ja keegi ei paista praegu teadvat kui palju isikuid seeläbi ise ebolanakkuse võisid külge saada. Kogu tsiviillennundus USA-s on tõsisesse kriisi sattumas.

CDC mõistagi kinnitab jälle, et nakkusoht on väike, ka president Barack Obama üritab kinnitada kui ohutu oli temal meditsiinipersonali kallistamas käia, aga fakt on, et viirus on kohal ja paanika kasvab USA-s iga päevaga. Lääne-Aafrikas on Maailma terviseorganisatsioon juba tunnistamas kaotust epideemiale. Väidetavalt olevat USA-s vaid neli haiglat, kus on olemas neljanda astme bioisolatsiooni tingimused vähem kui paari tosina voodikohaga. Suurem epideemia väljuks juba kontrolli alt.

Nullpatsiendist, ehk eelmisel nädalal surnud Thomas Duncanist on asi juba märksa kaugemale levinud, vähemalt kaks õde Dallase haiglast on temalt nakkuse külge saanud ja võibolla suremas. 48 isikut on sama nakkusohu tõttu jälgimise all.

Teisalt tekitab paanikat video, kus kaitseriieteta kodanik jalutas lennuväljal otse haigestunud Vinsoni kõrval, keda parajasti Atlantasse haiglasse viidi: