Samas on ka seesuguste ürituste juures tähtis alguses väga silma paista, et saaks tunnustust mis muudab ürituse üha tähtsamaks ning lõpuks autode maaletoojad ja edasimüüjad hakkavad ise autosi pakkuma üritusele. Samas tahetakse ka auto ostjatele elu lihtsamaks teha. Näiteks samamoodi nagu seda teeb Tehnikamaailm oma rehvitestiga.

Jah mõnes mõttes ei ole hetkel olev test kõige adekvaatsem, kuna kõik uued või uuendatud mudelid ei ole esindatud, ning otsused tuleb teha nende autode puhul mida müüakse kõikides Baltikumi esindustes. Samuti on hetkel esindatud just need margid kellega on head suhted.

Aga ega see tähenda nüüd seda, et parimaks saab see kes annab kõige rohkem autosi või on mõne muu asjaga kõige rohkem autoajakirjanike aidanud. Hindamine toimub ikkagi väga karmilt ja, et hindamine ei oleks ainult ajakirjanike vaatevinklist on šüriise kaasatud nii fänne kui ka kohalike kuulsusi ja neid ei huvita üldse kui head suhted on ajakirjanikel mõne autofirmaga. Nemad teevad oma otsused ikkagi puhtalt emotsioonist.

Ajakirjanikud hindavad emotsionaalselt ainult ühte kategooriat, milleks on Top Geari aasta auto. Ülejäänud kategooriate puhul lähtutakse võrdlusest teise sama klassi mudeliga. Aga samas kui 17 žüriiliiget arvavad, et näiteks BMW M4 väärib sportautotiitlit või Kia Optima pereautotiitlit, siis lõppude lõpuks peab seal tiitli taga ka midagi tegelikult olema.