Mess IFA Berliinis on üks vanemaid iga-aastaseid tehnoloogia- ja tööstusmesse maailmas, mille ajalugu ulatub tagasi aastasse 1924, kirjutab Digitark.ee.

Enam kui 140 000 m² pinnal võistlevad külastajate pilkude pärast umbes 1600 väga erinevat tootjat üle maailma. Tutvustan järgnevalt kolme põnevat uudistoodet, mis peavoolumeedias vähem kajastust leidnud.

Beddit: unekvaliteedi analüüsija

Beddit on väga õhuke sensor, mis paigutatakse voodisse lina või kattemadratsi alla. Bedditi sensor suhtleb juhtmevabalt nutiseadmega, mis omakorda analüüsib saadud andmeid, annab tagasisidet ja soovitusi, saavutamaks paremat unekvaliteeti.

Just sensor eristab Bedditit teistest tavatarbijale kättesaadavatest uneanalüüsijatest, sest tavajuhul piirdub see akustilist mõõtmist tegeva nutiseadme-rakenduse või ümber käe käiva akseleromeetriga.

Beddit mõõdab nelja erinevat näitajat: pulss, hingamine, unetsüklid ja uneaeg. Toote arendamisega on seotud mitmed nimekad uneteadlased ning Vitalmedi uurimiskeskus. Täpsemalt siinkohal teaduslikku tagamaad avama ei hakkaks, annan vaid märksõna "ballistokardiograafia": just seda seade mõõdabki.

Huvitav fakt – Beddit tegi silmad ette kõigile varasematele IndieGoGo ühisrahastusplatvormi projektidele ning täitis 80 000 dollarilise eesmärgist 629protsendiliselt ehk kogus rekordilised 503 283 dollarit. See on soomlaste edukaim tulemus!

Foto: tootja