9. oktoobril, kui läbitud on ligikaudu 1300 km, valivad Eesti, Läti ja Leedu toimetuste esindajad koos lugejate ning meelelahutus- ja spordimaailma tähtedega välja nii TopGeari aasta auto kui ka ülejäänud kaheksa kategooria tiitlivõitjad. Nendeks on kõige sportlikum, kõige keskkonnasäästlikum, kõige luksuslikum ja kõige nutikam auto, samuti parim pereauto, igat senti vääriv auto, parima SUV ja parima tarbeauto.

Kõik tiitlivõitjad saavad auhinnaks metallist valmistatud auhinnad, mille on oma ääsil valmis sepistanud Samsonas Motorsporti võlurid. Nende kujukeste valmistamiseks on kasutatud Samsoni konstrueeritavate võistlusautode ülekannetes kasutatavaid hammasrattaid. Ja mitte suvalisi, vaid oma väärtust juba „võistlusrežiimis“ tõestanud hammasrattaid, mis pärinevad autorallis, rallikrossis või muudel võistlusaladel osalenud Mitsubishide, Subarute, BMWde ja teiste markide esindajate käigukastidest.

Eestisse jõuavad TopGeari auhinnavõistlusel osalevad autod 8. oktoobril ja neid saab uudistada pärastlõunal Tartus AHHAA keskuse veeres, mille esindajad alustavad kell 18.00 meeleoluka välietendusega. 9. oktoobril saavad aga kõik soovijad osalevaid autosid uudistada Rotermanni kvartalis, kuhu need peaksid jõudma kell üks päeval.