IFA-le pakuvad tugevat konkurentsi ka CES (iga jaanuar USAs) ja MWC (iga veebruar või märts Hispaanias), aga Saksamaa üritus meelitab kohale siiski paljud tähtsatest tegijatest.

IFA 2014 toimub 5-10. septembril ehk algab alles homme, aga suured firmad eelistavad alustada oma esitlusi ja tutvustusi juba enne. Seetõttu on meil juba hulgaliselt infot, mida jagada. Forte tutvus, valis ja esitab senise paremiku siin.

Sony

Sony väljastab oma tipp-nutitelefone neil päevil keskmiselt poole aasta tagant; IFA-le jõudnud uusim kannab nime Xperia Z3.

Väheüllatuslikult on Z3 kvaliteetne, aga muidu üsna eelkäija Z2 sarnane. Siiski on veidi lühem ja õhem (7,3 mm 8,2 vastu). Ekraan on näitajatelt üsna sama (5,2-tolline ja Full HD), aga väidetavalt eredam. Ka kaamera tegevat hämaras kvaliteetsemaid pilte. Ning tutvujad kiidavad korpust.

Foto: tootja (Sony Xperia Z3)

Omamoodi müügiargument on ka Remote Play, mis ei tööta kohe Z3 ilmumise ajal, kuid võimaldab PlayStation 4 mänguelamused WiFi abil telefoniekraanile kolida. Tulemus on võrreldav pihukonsool PS Vita pakutavaga.

Sony näitab IFA-l veel igasugust nänni. Kes tahab pikemalt ja eesti keeles lugeda, pakun linke saidile Kiip.ee:

Samsung

Samsungi tootevalik tänavusel IFA-l toob üllatuse. Põhiosas pole midagi raputavat (uued kvaliteetsed tahveltelefon Galaxy Note 4 ja nutitelefon Galaxy Note Edge), aga näitamisel on ka virtuaalreaalsuse-seade.

Üllatab, et kurikuulsa Oculus Rifti loojatega koos arendatud Gear VR on tegelikult ühe ja ainult ühe nutiseadme pikendus – nimelt Galaxy Note 4. Taoline piirang vähendab vidina massisõbralikkust oluliselt – kuigi virtuaalne reaalsus pole masse muidugi kunagi sügavamalt huvitanudki.

Mis aga puudutab nutikellasid, on Samsungi Gear S suurtootjate valikust ilmselt atraktiivseim isend. Okei, Apple'i iWatch võib veel rohkem tähelepanu koguda, aga pole siiski kindel, et õunamaja selle oma peatsel pressiüritusel avalikkuse ette toob. (Mulle hetkel koguni tundub, et ei too mitte.)

Samsungi uutest nutiseadmetest ma hetkel pikemalt ei kirjuta. Kas Note Edge'i ekraan on tõesti nii uuenduslik nagu reklaammaterjalid kujutavad – ja kas uuendusest ka reaalset kasu sünnib –, saame näha.

Foto: tootja (Samsung Galaxy Note Edge)

Pikemalt ja eesti keeles saidil Kiip.ee:

Odavad Windows 8 tahvelarvutid

Windowsi-tahvelarvutite puhul on ammu räägitud, et neil tekib võimalus läbi lüüa seniste hindade langemisel. Ja tõesti, IFA 2014 raames saame näha esimesi tõeliselt taskusõbralikke Win8 tahvleid. Esimestena nähti mudeleid firmadelt Acer ja Toshiba.

Foto: tootja (Toshiba Encore Mini)

Tüüpiline kirjeldatud tahvel saab olema 7- või 8-tollise ekraanisuuruse ja Inteli Atomi (Bay Trail) kiibistikuga. Tehnilised näitajad on muidugi madalad, aga seda kompenseerib akukestvus, mis küünib Toshiba Encore Mini puhul väidetavalt kuni 7,3 tunnini.

USAs saavad odav-Win8-tahvlite hinnad olema usutavasti 120-150 dollarit, meil ilmselt vähemalt 120 eurot. Loodan, et viimast lauset loeme hiljem musta huumorina, mitte reaalsust peegeldava faktina.