Kui suurte teleriekraanide ideeks on pakkuda mitmele vaatajale võrdsel kaugusel olevat suurt pilti, siis mis on sundinud LG-d välja tulema nõgusa ekraaniga nutitelefoniga LG G Flex? Ja siit kohe järgmine küsimus – millise kasutamiskogemuse annab kasutajale nõgus ekraan?

Testisin LG G Flex nutitelefoni kolm nädalat, mille tulemusena püüan enda poolt püstitatud küsimustele kogemuslikud vastused anda, kirjutab Digitark.ee.

Vau-efektiga välimus

Karbist välja võttes tekib väike vau-efekt. Telefon on tõesti veidi kaardus. Ja see kumerus-nõgusus ilmneb kaheti. Kui seade lebab seliti, siis tundub nõgusus suurem. Kui aga asetada Flex ekraaniga vastu siledat pinda, jääb pinna ja ekraani vahele vaid paar millimeetrit.

Seega ekraaniga kasutaja poole olles tundub kumerus tõesti suurem. Ja mis kõige huvitavam, LG lubab, et telefoni võib rahuga veidi painutada elik siis lubab kumerust sirgendada. Ja see tõesti toimib. Seega võib G Flexi kanda teksapükste tagataskust.

Iseparanevast plastikust tagakaas

Tagakaas on valmistatud läikivast plastist, kuid siingi on LG lisanud veidi tehnoloogiat. Nimelt on tagakaane plast iseparanev, mis tähendab, et võtmete või müntide poolt tekitatud kriimud paranevad iseenesest. Jah tõesti paranevad kerged kriimud, aga kui ikka noateraga jõuga läheneda, siis jääb märk külge terveks eluks.

Ekraan – nõgusus tekitab peegeldusi

Suur 6-tolline OLED-ekraan lubab Flexi liigitada juba minitahvli kategooriasse, jäädes siiski oma omadustelt nutitelefoniks. Veidi suurema käega mees saab sellise ekraani käsitlemisega ühe käega hakkama, vaid kiirmenüü riba kasutamine võib nõuda mõningates olukordades teise käe abi.

Suur ekraan on tubastes oludes väga hästi loetav, otsese päikesevalguse käes tulemus nii hea ei ole. Põhjuseks just seesama nõgusus, mis suudab tekitada ekraani peegeldusi, kui valgus mingi vale nurga all ekraanile langeb. Ekraani ülemine ja alumine osa jäävad loetavaks, aga keskmise osa peegeldused häirivad.

Kui konkurendid Nokia ja Samsung on suutnud oma 6-tolliste mudelite ekraanidele sobitada Full HD jagu piksleid, siis LG Flex ajab läbi HD-resolutsiooniga (720 x 1280). Ja siit tuleb teine üllatus – nõgus ekraan on, vaatamata väiksele pikslite arvule, päris hea video vaatamiseks.

Foto: tootja

Nupud – sisselülitamine ja heli reguleerimine mugavalt tagapaneelil

ON/OFF-nupp on koha leidnud tagapaneelil, kohe kaamera all. Ka selle lahenduse eest saab LG kiita, sest telefoni kätte võttes jääb nupp mugavalt sõrme alla. Samuti ei pea meeles pidama, kas ON-nupp asub üleval või hoopis paremas või vasakus servas.

Kõne ajal ei pea kätt liigutama, sest ka helitugevuse reguleerimise nupud asuvad tagapaneelil, ON-nupu all ja peal. Väike sõrmesirutus ning heli nivoo saab sujuvalt parajaks.

Üks esmakordselt Nokia N9-s kasutust leidnud mugavusjuhtimine on koha leidnud ka G Flexi juhtimiselt. Kaks kiiret koputust ekraanile võimaldab telefoni äratamist.

Kaamera – sobib videokõnedeks, pildi kvaliteet sõltub valgusest

Eesmine väike kaamera on sobiv videokõnede pidamiseks, olles varustatud 2 MP sensoriga. Tagumine kaamera on varustatud 13 MP sensori ja LED-välguga. Normaalsetes valgusoludes on värvid loomulikud, kuid LED-välku kasutades muutuvad pehmed soojad toonid fotol külmadeks ja veidi sinakateks.

Kui spetsifikatsiooni järgi võimaldab tagakaamera 1080p videosalvestust, siis kaamera seadete näppimine toob esile UHD võimaluse – võta üles oma koduvideod 3840 x 2160 resolutsiooniga. Aga sellise video mahamängimisel peab ka teler UHD resoga olema.

LG tarkvara võimaldab kaksikakna funktsiooni

Karbist välja võttes oli operatsioonisüsteemiks Android 4.2 (Jelly Bean). Mõnedes regioonides oli mai alguseks kättesaadav ka uusim Android 4.4, kuid kahjuks Eesti nende õnnelike hulka veel ei kuulu.

Ekraani horisontaalasend võimaldab kasutada kaksikakna funktsiooni, mis reaalses elus tähendab kahe erineva rakenduse kasutamist. Päris hea on selline võimalus näiteks meilide lugemisel ja kirjutamisel või kahe Exceli tabeli võrdlemisel.

Selline lahendus võimaldab kiirelt sirvida ka nt kalendrit ning samaaegselt meilile vastata, et pakkuda välja näiteks sobiv koosoleku aeg.

Kõnele vastamiseks haara lihtsalt telefon

Kõnedele vastamiseks piisab telefoni kätte võtmisest ja kõrva juurde tõstmisest. Kätte võtmisel heli tugevus väheneb ning kõrva juurde tõstes saab alustada juba vestlust.

Kui NFC ja DLNA on täna kohustuslikud ühendusviisid koduseadmete vahel, siis LG pakub lisaks juurde juhtmevaba ekraani Miracast ning (ülla-ülla) infrapuna-juhtimist. Viimane on suuteline koos rakendusega QRemote asendama nii teleri kui kodukino pulti.

Kaardus ekraan pakub mugavat kasutuskogemust

Ja nüüd vastused loo alguses esitatud küsimustele. LG näitab ja tõestab maailmale, et on võimalik pakkuda kaardus ekraani ka nutitelefonidele. Ja sellise ekraani kasutamine pakub mugavat kasutuskogemust, millest võib sõltuvusse sattuda. Oleks see ekraan vaid Full HD!

Eks tule oodata G Flex 2, mis kuuldavasti peaks valmima 2015 aasta I kvartaliks.