West Point on Libeeria pealinna Monrovia eeslinn, ühtlasi aga 75 000 elanikuga slumm, kus sanitaarnõudeid ei tunta, elanikkond on suures osas kirjaoskamatu ja masse on kerge üles kütta ka vandenõuteooriaga, nagu Libeeria võimud tahtvat seda slummi hävitada ja selleks olevat toodud sinna haiglasse patsiente mujalt Libeeriast.

Ja nii ründas rahvamass kohalike ässitajate õhutusel just seal asuva haigla ebolahaigete karantiiniruume. 30 patsiendist, kes seal olid, põgenes paarkümmend ise ründajate hirmus haiglast, samas kui haigla rüüstamise järel tassis vihane rahvamass endaga kaasa ka peaaegu kogu sealse varustuse. Ja nii võis linna tänavail näha arvukalt inimesi, kes kandsid endaga kaasa just nakatatud verega kokku puutunud asju, vereplekkidega madratseid, tekke ja linu, ja muid haiglast varastatud esemeid.

Teatavasti levib ravimatu, enamikus surmaga lõppev ebola just kokkupuutel haigestunud inimeste kehavedelike või väljaheidetega, ehk madratseid haiglast kaasa vedanud inimesed ilmselgelt pidid ka ise haigusetekitajaga kokku puutuma. Libeeria võimude katsed ebolaepideemiat peatada said sellega igatahes tugeva tagasilöögi, sest kuni 75 000 elanikuga West Pointis selle levikut takistada on nüüd sisuliselt võimatu.

Tegemist on slummiga, mille elanikkond kasutab peaaegu eranditult käimlana (ja ka joogiveeallikana) just sealset maakitsust mõlemalt poolt ümbritsevaid jõgesid ja lahte, kuhu need suubuvad, ehk nakkuse levik seal on nüüd praktiliselt paratamatu. Terve slummi karantiini panek vaid võimendaks veelgi ümbruskonnas levinud paranoilisi teooriaid ja kutsuks esile veelgi raevukamaid kokkupõrkeid. Paljud elanikud usuvad vandenõuteooriat, et ebola olevat vaid suur pettus, eks nüüd saavad nad ka sellega isikliku kokkupuute.

Lääne-Aafrikas on seekordses ebolaepideemias surnud juba 1145 inimest, neist Libeerias 413.