Firma ei söanda täpsemalt avaldada, kas tegu võib-olla näiteks suurte internetigigantide Facebooki või Google'i kasutajate andmetega. Ainus vihje on, et kriminaalid on kasutajate andmeid näpanud kokku 420 000 veebisaidilt, mille seas on nii suuri kui väikseid lehekülgi.

Kas pättidel on sinu kasutajanimi, parool või e-postiaadress? Selle kontrollimiseks on praegu ainult üks meetod.

Tohutu andmevarguse avastanud firma pakub teenust kontrollimaks, kas kriminaalide poolt kokku aetud andmehulgas sinu meiliaadress leidub. Kui leidub, siis lubab firma edasi kontrollida, kas pätid on ka mõne selle aadressiga seotud parooli teada saanud. Kui on, siis tead, milline parool ära muuta.

Tasub tähele panna, et Hold Security on erafirma ja pakub andmekontrolli teenusena. Praegu registreerujatele lubab firma 30 päeva tasuta kontrollida, kas nende meiliaadress kuskilt välja tuleb.

Pärast selle perioodi lõppu teeb firma ilmselt tasulise pakkumise, kui tahad, et turvajad su kontoandmete üle edasi valvaks.

Mida teha:

  1. Hold Security on avanud registreerumislehe siin.
  2. Kui nõustud tingimustega, saad kõigepealt firmale saata oma meiliaadressi.
    Pärast selle kinnitamist asub Hold Security otsima, kas su meiliaadress on küberkriminaalide kokkuvarastatud andmete hulgas. Arvesta, et kuna andmeid on 1,2 miljardi kasutajanime jagu ja huvilisi palju, võib see aega võtta.
  3. Kui Hold Security teatab, et su meiliaadressi ei leidunud, on kõik korras.
  4. Kui tuleb välja, et kriminaalide kätte on ka sinu meiliaadress sattunud, saad jätkata juhiste järgi oma paroolide kontrollimist siit lehelt teisest sammust.

Turvalisuse mõttes on muidugi kasulik vahetada oma tähtsaimad paroolid uute vastu, mis oleks vähemalt 8 tähemärki pikad, sisaldaks tähti ja numbreid ning mida kuhugi üles kirjutada ei tohiks.