Sari paistab silma selle poolest, et märulikino legend Sylvester Stallone kutsub enda kõrval osalema paljusid teisi action- või üldisemalt filmilegende.

Aga ka nooremaid ja vähemnimekaid musklimehi, kes näevad piisavalt suured ja jõulised välja. Näiteks UFC staar Randy Couture, keda oleme seni igal ringil näinud Toll Roadi kehastamas.

Kolmandas jaos sekundeerivad tuumikusse jõudnud madistajatele (Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Arnold Schwarzenegger) uued näod nagu Antonio Banderas, Wesley Snipes, Mel Gibson ja Harrison Ford. Nii et taas on tulekul ehe tähtede paraad.

Nagu öeldud, on esilinastuspäevaks määratud 15. august, aga juba on veebi jõudnud korraliku kvaliteediga piraatkoopia, mida huvilised õhinal alla laadivad. Ainuüksi BitTorrenti vahendusel leidis esimese 12 tunni jooksul omaniku üle 100 000 koopia!

Osad tähtedest Cannesis filmi promomas (Foto: AFP)

Sari "The Expendables" pole tugevaim projekt, mida pensioniikka jõudnud Stallone fännidele pakkunud on – selle au saab "Rambo" (2008). Kuid see ületab kvaliteedilt siiski enamuse Stallone'i hiljutisest kraamist. Sama kehtib enamuse teiste staaride kohta.

Sellele väitele annavad kinnitust ka piletimüügi-numbrid, mis on taolise verise vana kooli märuli kohta kõrged. Esimene osa kogus kinodest ~275 miljonit dollarit, teine üle 305 miljoni.

Juba on plaan valmistada ka "The Expendables 4", kus osalejad pole veel teada. Kõmukate põhjal löövad kaasa Randy Couture ja kunagine Bond Pierce Brosnan.