Hiljuti lisandus kõigele sellele NEC-i arendatud tehnoloogia NeoFace, mis suudab paari sekundi jooksul nägusid kuriteokohtade-fotodelt ja -videotelt leitutega võrrelda.

Enamusel moodsate vahenditega varustatud seadusesilmadest on kasutusel arvutipõhine näovõrdlussüsteem, aga mullu väljastatud NeoFace on eriti tõhus: täpne, väga kiire, täisautomaatne.

NeoFace sarnaneb USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) kasutatava süsteemiga NGI. Mõlema eduka töö alus on suur pildiandmebaas, kus kõik pildifailid on spetsiaalselt märgistatud ja vormindatud.

Need failid ei säilita pildiinfot, vaid biomeetrilist infot - silmadevahe suurust, nina pikkust jms. NeoFace'is on hetkel väidetavalt juba üle 98 000 ülesvõtte.

NeoFace'i täiendavad paar lisarakendust nagu NeoFace Watch, mis tuvastab järelvalve-videomaterjalis rahva hulgast nägusid, salvestab need andmebaasi ja vajadusel võrdleb neid tagaotsitavate nägudega.

NeoFace Smart ID on aga nutirakendus, mis võimaldab reaalajas sõrmejälgi, nägusid, hääli ja muid isikut tõendavaid andmeid talletada ja kinnitada.