Ring oleks justkui täis. Ja seekord vist isegi ameeriklased usuvad Iraani siirust, kuna nad lubasid moratooriumi alt vabaks lasta 2,8 miljardi dollarit seni külmutatud Iraani arveid.

Kuus suurriiki, USA, Prantsusmaa, Hiina, Venemaa, Saksamaa ja Suurbritannia on olnud kaasatud kõnelustele Iraaniga, mille eesmärgiks on tagada Iraani tuumaprogrammi eranditult rahumeelne tulevik. Ja nüüd, kui Iraan lasi oma rikastatud uraani tagavarad likvideerida, on kõnelused ilmselgelt ka esimese edu saavutanud.

Kokku oli Iraanil 200 kg 20 protsendini rikastatud uraani, millest oleks olnud võimalik maksimaalselt ühe tuumapommi valmistamine, nüüd töödeldi see aga kütuseks, millest relvi valmistada pole võimalik.

20 protsendini rikastatud uraan oleks siiski miinimum, millest saaks heal juhul nn räpase pommi, näiteks kõige esimene tuumapomm, mida ameeriklased 1945. aastal Hiroshimale heitsid, oli rikastatud 80 protsendini. Tänapäevaste tuumapommide valmistamisel räägitakse aga rikastatuse tasemest 90 protsenti, milleks Iraanil võimekus puudub.

Seni pole küll näha, et ameeriklased või eurooplased oleks maha võtmas kõiki sanktsioone Iraani vastu, ehk üks Lähis-Ida suurimaid umbsõlmi püsib.