Kosmosejaama suletud tingimustes on lõhnadel muidugi eriti tugev roll, nende eest pole pääsu, seda enam otsitakse tehnoloogilisi lahendusi, et meeskonnakaaslased üksteist "surnuks" ei haisutaks, nüüd on neil aga kohustus kanda lõhna tõrjuvat riietust iga päev kaks tundi pärast füüsilist trenni.

Hetkel on kosmosejaamas kuus astronauti-kosmonauti, Venemaalt, USA-st ja Saksamaalt. Cygnus peaks saabuma jaama juurde kolmapäeval, tooma jaamale uut varustust ja siis naasma Maa atmosfääri juba kosmosejaama jäätmetega.

Lõhnavaba riietusega ei puututa kosmosejaamas just esmakordselt kokku. 2009. aastal saabus jaapanlane Koichi Wakata kosmosejaama juba sellist riietust kandes, mille oli välja töötanud Jaapani kosmoseagentuur.

Wakata võis sama aluspesu kanda kasvõi terve nädala, ilma et see lõhnama oleks hakanud. Lisaks neelas tema riietus niiskust, kuivas kiiresti, tagas kehasoojuse püsimise, ka olid riided tulekindlad ja antistaatilised. Kuid tookord said teised meeskonnaliikmed vaid kadedalt Wakatat kõrvalt vaadata.

Nüüd saavad siis kõik kosmosejaamas viibijad ise sellist riietust proovida, lausa peavad seda tegema.

Kosmosejaamas töötavad küll süsihappegaasi ja õhu mikrosoakeste eemaldamise filtrid, aga see ei ole tähendanud, et lõhnu tekitavad keemilised ühendid märkamata jääks. Ja riiete pesemiseks seal just eriti võimalusi ei ole.