Värske 343 eelnevat tööd hõlmanud analüüsi valmimist toetas Euroopa Liit ja mahetoidu tootmist toetav Sheepdrove'i heategevusfond. Newcastle'i ülikoolis resideeriva Carlo Leiferti töörühma järeldused erinevad järsult 2009. ja 2012. aastal ilmunud vaheanalüüsist, mis hõlmasid vastavalt 46 ja 223 eelnevalt ilmunud tööd, kus leiti, et tavatoidu ja mahetoidu toitainete ja antioksüdantide sisalduse erinevus on minimaalne.

Analüüsi peamise järeldusena leidub mahetoidus sama kalorite arvu kohta viiendiku võrra rohkem fenoolhappeid, 70 protsendi võrra rohkem flavanoole ja poole rohkem flavonoole. Nii peaksid inimesed sama antioksüdantide hulga saamiseks sööma kahe portsjoni jagu rohkem tavatoitu. Ühendeid on varem seostatud parema tervisega, kuna aitavad vähendada oksüdatiivset stressi. Viimane tuleneb reaktiivsetest ühenditest, mis keha enda valkudelt elektrone röövivad ja sellega potentsiaalselt nende normipärast funktsioneerimist takistavad.

Samas pole tuntud antioksüdantide nagu E- ja C-vitamiini ning beetakaroteeni toidulisandina kasutamine aga ennustatavaid märgatavaid eeliseid kaasa toonud.
Loe edasi ERR teadusuudistest