Alustuseks sain neilt pikemaks testimiseks enda kasutusse väga heade näitajatega kompaktkaamera PowerShot G1 X Mark II, kirjutab Kiip.ee.

Olin kaamerast sedavõrd sisse võetud, et lükkasin selle tagastamist pidevalt edasi. Kuid ühel päeval pidi saabuma see päev, kus tunnistasin endale, et võõras vara tuleb tagastada. Loovutasin pea 1000-eurose kaamera suure vaevaga.

Õnneks oli Canoni pressiesindajal varuvariandiks pakkuda nn seebikarbi mõõtudes PowerShot S120. Kuna suvi ei olnud veel õieti alanudki ja peagi oli oodata mitut suurt väliüritust, otsustasin ka selle kaameraga lähemalt tutvust teha.

Kaamera tehnilised näitajad:

12,1 megapiksline, 1/1,7" CMOS sensor
DIGIC 6 pildiprotsessor
ISO 80–12800
Ülilaia 24 mm fookuskaugusega, valgusjõulise f/1.8 ava ja 5x suumiga objektiiv
3-tolline puutetundlik LCD-ekraan
Sisseehitatud WiFi. Kaamerat saab juhtida distantsilt rakenduse Camera Window abil

Kui nüüd kõik ausalt ära rääkida, siis ega väga suurt tahtmist ei olnud pea 1000-euroselt kaameralt liikuda soodsamale ca 400-eurosele.

Seda just kartuses, et ega see väiksem ning soodsam mudel ei saa pildistamisega piisavalt nii hästi hakkama kui kallim mudel.

Nagu juba eelmise Canoni fotoaparaadi arvustuses öeldud, siis põhiliselt kasutatakse tänapäeval pildistamiseks nutitelefoni. Seda teen minagi. Mõte, et pean nüüd mõned nädalad kandma taskus lisaks nutitelefonile ka nn seebikarpi ei olnud just kõige ahvatlevam.

Pärast mõningast mõtlemist otsustasin, et ei lase end sellest heidutada ja viskan kõik eelarvamused aknast välja. Randmerihm kinnitatud, võisin pildistama asuda. Paaril esimesel korral, mil kaamerat kasutasin, ei pööranud sellele erilist tähelepanu, ning suurt imestus või pettumusmomenti ei saabunud. Tegi pildi ära ja sellega meie esmatutvus piirdus.