Zack Danger Brown püüdis naljaviluks Kickstarteri kaudu 10 USA dollarit koguda, et endale kartulisalatit teha.

Midagi läks aga "viltu", sest projekt leidis kiiresti tuhandete inimeste toetuse ja ületas igasugused ootused. Neid ridu toksides on kokku saadud üle 58 000 dollari ligi 4680-lt rahastajalt ja neid paistab aina lisanduvat.

Osaleda saab muide veel kuni 2. augustini ja üha rohkem paistab leiduvat neid, kellel pole oma rahaga midagi teha. Isegi viimase 24 tunni jooksul on lisandunud üle 20 000 dollari!

Mida andekas härra Brown oma rahastajatele lubab? Kes annab vähemalt ühe dollari, saab nimelise tänu veebisaidil ja Brown ütleb rooga valmistades tema nime kõva häälega välja. Rohkem andes saad rohkem vastu, aga "preemiad" jäävad sama jaburaks.

Kickstarterisse on tekkinud ruttu ridamisi projekte, mis taotlevad raha sama vaimukate projektide teostamiseks. Ilmselt ei tule üllatusena, et enamus neist on jäänud huvilisteta. Mõni nali töötab ainult korra!

Silma hakkab siiski, et teine ameeriklane, pastasalatit teha plaaniv Jon Botts, küsis 20 dollarit ja on kogunud hetkel 65 (325% plaanitust!).

Kolmas ameeriklane, Serenity Forge, küsis aga 11 dollarit kartulisalati-tegemise videomängu loomiseks ja on kogunud juba 25 (227% plaanitust!).