Uue täiskaadersensoriga profiaparaadi nimeks on Nikon D810 ning selle suurimaks erinevuseks senisega võrreldes on uus, seni vaid Nikon D4-s pärisosaks seatud pildiprotsessor Expeed 4, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Nikon praalib selle olevat D800 protsessorist 30% kiirem – see kiirus avaldub näiteks sarivõttes, mis on senise 4 kaadrit/sek asemel 5 kaadrit/sek.

Fotode küpsetamisel lubab Expeed 4 nüüd kasutada laiemat ISO vahemikku ning videoid saab SD või CF mälukaardile põletada tavalistele kaadrisagedustele lisaks ka 60 progressive kaadri kaupa ühes sekundis.

Nikon D810 sees olev 36,3 MP täiskaadersensor pole lahutusvõimes kasvanud. Küll on aga selle eest nüüd jäädavalt eemaldatud madalpääsfilter.

See tähendab, et teatud oludes (näiteks lahtise avaga, kiire säriajaga statiivilt pildistades) võivad fotod olla tavaliselt teravamad ja detailsemad, teatud oludes (näiteks tugevalt valgustatud peene mustriga kangaid pildistades/filmides) võivad aga pilti ja eriti videoid kimbutama hakata muaree ja aliasing artefaktid.

Väiksemaid täiustusi on kaamera Nikon D810 juures tegelikult veel päris palju. Siit, uudisloo mätta otsast vaadeldes võivad need tunduda triviaalsed, reaalses kasutuses osutub aga mõnigi neist kindlasti vägagi oluliseks.

Näiteks on Nikon konstrueerinud peegli mehanismi nõnda, et see liiguks pehmemalt ja tekitaks vähem vibratsiooni. Samuti on lisatud elektroonilise kardina funktsioon, mis võimaldab (peegli eelluku funktsiooni kasutades) pildistada nõnda, et kaamera sees mitte midagi füüsiselt ei liigugi.

Veel on tõstetud LCD-ekraani lahutusvõimet – 3,2" ekraanil on nüüd 1 229 000 pikslit. Videorežiimis saab kasutada spetsiaalset pildiprofiili Flat ja kadreeringule peale lükata Zebra triibud särituse parema hindamise jaoks. Nikon D810 ametlikuks soovituslikuks jaehinnaks Baltikumis saab olema 3500 eurot.

Loe täisteksti ning vaata D810 olulisemaid tehnilisi andmeid ja rohkem pilte saidil Photopointi ajaveeb.