Üldjuhul arvatakse, et kuna megapiksleid on seal juba piisavalt palju, siis ei pea hakkama rohkem pead selle probleemiga vaevama, kirjutab Kiip.ee.

Sarnaselt mõtlesin minagi. Igapäevaseks pildistamiseks kasutan, või õigemini kasutasin, nutitelefoni, ning kui tekkis soov paremate piltide tegemiseks, haarasin riiulist digipeegli.

Aga viimase 1,5 kuu jooksul ei ole ma vaevunud suurt ja kohmakat peeglit kodust kaasa võtma. Põhjus peitub märgatavalt kompaktsemas PowerShot G1 X Mark II aparaadis.

G1 X Mark II ei lange ei kompaktkaamera ega digipeegli kategooriasse, ta on midagi nende mõlema vahepealset. Ütleme siis, et ta on kas mini-peegel või max-kompakt (seda võtke küll naljaga).

Kaamera näitajad:

12,8 megapiksline, 1.5" (18,7 x 14,0 mm) CMOS sensor
DIGIC 6 pildiprotsessor
F 2.0-3.9, 4x optilise suumiga objektiiv, 24–120 mm ekv
Lähim teravustamiskaugus: 5 cm
Optiline värinastabilisaator
31 autofookuspunktiga teravustamine, manuaalne teravustamine
Puutetundlik LCD ekraan
Sisseehitatud WiFi ja NFC. Kaamerat saab juhtida distantsilt rakenduse Camera Window abil

Esmamulje

Kaamerat esimest korda silmates tekkis mõte "meh, miks on mul nutifoni, kompaktkaamera ja digipeegli juurde vaja veel üht pildimasinat".

Pärast 10-minutilist kaameraga tutvumist sain aru, et vajadus sellise kaamera järgi on väga reaalne. Nagu juba sissejuhatuses mainisin, on ta tavalisest peegelkaamerast märgatavalt väiksem ja kergem, samas suvalisest seebikast pakub ta palju rohkem funktsionaalsust.

Peegelkaamerate kasutajate jaoks on fotokal olemas juhtratas, kust saab erinevaid režiime valida.

Juhtnuppude abil saab pildistamise sätteid veelgi rohkem muuta. Kui esmalt tundub, et lisavalikute olemasolu tuleb kasuks vaid neile, kes on fotograafiaga sinapeal, siis tegelikkuses pakub see suurt mängumaad ka pühapäevapiltnikutele.

Loe täisteksti saidil Kiip.ee.