Päris võidusõiduautodega ei tasu teda siiski võrrelda, aga linnatänavatel on roboti kiirus 32 km/h juba igati arvestatav. Robot suudab joosta kaks tundi ühe laadimisega, kahe kolmjala toel saab ta liikuda praktiliselt igal maastikul, isegi loomariigist on raske võrreldavaid kuuejalgseid vastu panna.

Robot on vähem kui 60 cm kõrge, kaalub kolm kilo, jalgade tegevust suunavas keres on lisaks mootorile ka protsessor. Roboti valmistajaks on aga Florida Inimese ja Masina Kogemuste Instituudi haru nimega Robotics Unlimited, antud juhul veelgi täpsemini sealne teadlane Sebastien Cotton. Robotit on katsetatud ennekõike Pensacola teedel.

OutRunner robot. kickstarter.com

Inimeste ja loomade jaoks on alati suurimaks probleemiks jalgade energiasäästlik liikumapanek, et tõhusamalt edasi joosta. Pöörlevate jalgade puhul seda probleemi ei ole, nentis Cotton telekanalile CBS News. Ja meediakanalid juba jooksevad tormi, et ise seda imeolevust ära katsuda.

Kui 11. juuniks 150 000 dollarit koos ei ole, jääks robot küll Kickstarteri rahasüstist ilma, aga juba praegu on ligi kolmandik summast käes ja maailma meedia on alles avastanud tolle saatanliku irvitusega kuuejalgse. Kui robotit suudetakse tootma hakata, oleks tema arvestatav omahind 299 dollarit, rekordivõimelisel isendil aga 799 dollarit. Eurodes teeks see siis vastavalt 219 ja 585.