Uue tooteseeria turuletoomine nõudis palju raha, nii et ettevõte müüb neid kuuldavasti endiselt kahjumiga. MS on aga ju piisavalt rikas, et kaotusega mitte ruttu leppida ja millegi muuga õnne proovida.

Seetõttu jõudis New Yorgis toimunud esitlusel eile avalikkuse ette juba 3. põlvkonna tahvel.

Seade ilmub 21. juunil, esialgu USAs ja Kanadas. Ülejäänud maailm peab ootama vähemalt augustini, kui see saabub müügile veel 26 riigis nagu (meile kõige lähemal) Soome.

Tootja on alati rõhunud sellele, kuidas Surface on enam kui tahvelarvuti, sest selle sees elab tavaarvutiga võrreldav jõudlus (MSi tarkvarast rääkimata).

Parimate tööks-sobivate-tahvlite pingeridasid Surface'id siiski ei valluta, see au jääb hindajate meelest enamasti Apple'i aule ja uhkusele nimega iPad Air.

See ei tähenda siiski, et Surface oleks väheväärtuslik, ja Surface 3 Pro võib olla vast parim Microsofti tahvel üldse.

Vaatame lähemalt

Vähemalt on see esimene, mille puhul võib enamvähem uskuda MSi väidet, et see tahvel võib meelitada teid sülearvutist üldse loobuma.

Nagu endast lugupidavale tahvlile sobilik, on Surface 3 Pro õhem, kergem ja võimsam kui eelkäijad.

Samuti suurim, sest ekraan on koguni 12-tolline – suur nii eelkäijate kui ka konkurentidega võrreldes. Surface 2 on veel 10,6-tolline.

Tootearendajad ei tegelenud seekord lihtsalt jõudluse suurendamisega, vaid töötasid tahvli tõhusamaks muutmise nimel, et "tõeline PC-jõudlus välja tuua".

Seda lubati ka muidugi eelkäijate puhul, aga huvitav tutvuda on ikka.

Foto: REUTERS

Vaata ise:

* 12-tolline ekraan, 22-150-kraadine vaatenurk, ekraanisuhe 3:2, lahutus 2160 x 1440;

* Microsofti andmetel parima kontrastusega ekraan, mida tahvelarvutites leida; mahutab 6% rohkem sisu kui 13-tolline MacBook Air;

* opsüsteem Windows 8.1, tahvlile optimeeritud Photoshop;

* aku kestab kuni 9 tundi (10% kauem kui Surface 2 aku);

* Inteli Haswelli kiibistik, protsessor Core i3, i5 või i7;

* tahvlit jahutab "praktiliselt vaikne" ventilaator, mis olla 30% võrra tõhusam kui ükski teine saadaolev arvutiventilaator;

* 4 või 8 GB muutmälu, 64, 128, 256 või 512 GB andmeruumi;

* nii ees- kui ka tagaküljel täiskõrglahutusega 5 MP kaamera;

* WiFi, Bluetooth 4.0, loeb microSD mälukaarte;

* 3x USB 3.0, 2x USB 2.0, Mini DisplayPort, heliväljund;

* 40% valjemad kõlarid kui enne,

* 256 surveastmega puutepliiats, mis olla kasutajakogemuse tähtis osa (see sõltub siiski tulevaste äpiloojate nutikusest);

* eraldi võib juurde osta taas klaviatuuri Type Cover ja dokkjaama, mis suudab Mini DisplayPorti kaudu 4K-videot väljutada;

* mõõtudelt 29 x 20,1 cm, paksus 9,1 mm, kaal 800 g.

Foto: tootja

Kokkuvõtteks

Nagu Surface'ide puhul ikka, on põhiprobleem taas kõrge hind. Seetõttu pole ka ime, et esitlejad võrdlesid seda peamiselt Apple'i süleritega, mis on samuti kallid.

Surface 3 Pro baasmudel (Core i3, 64 GB andmeruumi, 4 GB muutmälu) saab hinnaks 799 USA dollarit. Tippmudel (Core i7, 512 GB andmeruumi, 8 GB muutmälu) maksab 1949 USA dollarit.

Puutepliiats on kaasas, Type Cover ja dokkjaam aga tuleb eraldi juurde osta.

Hinnad puudutavad muidugi USAd, eks näeme, mis Euroopas saama hakkab.