Need kaamerad on (vasakult): Panasonic Lumix DMC-TZ60, Canon PowerShot SX700 HS ja Sony Cyber-Shot HX60, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Need on tippklassi kompaktkaamerad, millesse on topitud võimalikult palju esmaklassilisi funktsioone ja pildistamisrežiime ning mis on võimelised pildistama ilusaid ning eriilmelisi fotosid.

Kõikidel on olemas võimalus kasutada manuaalset särijuhtimist ja teravustamist. Samuti on kõikidel olemas optiline värinastabilisaator, WiFi, programmiratas ning vähemalt üks valikuketas.

Milline neist kolmest kaamerast on parim? Olgu kohe kirjutatud et see artikkel ei anna sellele küsimusele selget vastust.

Küll aga annab see loodetavasti piisavalt informatsiooni, et saaksid selles ise selgusele jõuda. Võrdleme kaameraid väliselt ja sisemiselt ning seekord vaatleme isegi pisut pildikvaliteediga seonduvat.

Vaatleme esmalt trio tehnilisi andmeid selleks, et kujuneks välja mingi üldisem taustsüsteem.

Nagu alumisest tabelist näha võib, on paljud tehnilised andmed kaameratel ühesugused. Sensorite mõõtmed, objektiivide fookuskauguste ulatus ja valgusjõulisus, LCD-ekraanid, sarivõtte kiirused, filmirežiim... Väiksed numbrilised vahed võivad nimetatud andmetes küll olla, aga praktilise pildistamise juures pole need määravad.

Loe täisteksti saidil Photopointi ajaveeb.