Sellisel arvamusel olevad kodanikud on tahvelarvuti kontseptsioonist reeglina täiesti valesti aru saanud, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Nad arvavad et tahvelarvuti peaks asendama süle- või lauaarvutit kõigis nende funktsioonides, kuid reaalsuses on üks erinevus.

Tahvelarvutid on loodud nimelt eeskätt sisu tarbimiseks – veebis surfamiseks, dokumentide vaatamiseks, multimeedia nautimiseks ja kõikvõimalike tahvelarvutikesksete äppide kasutamiseks, mitte aga sisu loomiseks/kontoritöö tegemiseks.

Archos soovib seda erisust kõigutada uue ArcBookiga, mis asetub oma olemuselt tahvelarvuti ja netbooki (väikese ja odava sülearvuti) vahele.

Tegemist ei ole varem nähtud lahendusega, kus tahvelarvutile on lihtsalt lisatud dokitav klaviatuur. Vastupidi, ArcBooki klaviatuuri ja ekraani üksteise küljest lahti võtta ei saa, seega väliselt on ta täitsa sülearvuti moodi.

See lahendus võimaldab komponente tõsta ekraani tagant klaviatuuri alla ja anda seadmele parema kaalujaotuse ning ei ole vaja imelikku ja kobakat lahtiühendatavat liigendit.

Klaviatuurile on lisaks Androidi kiirklahvid ja hiire trackpad. Kui soovid ühendada juhtmega hiirt, siis on selleks olemas täismõõdus USB 2.0 pesa.

Hoolimata klaviatuuri ja hiire olemasolust on ka ekraan puutetundlik ja kuvab oma 1024 x 600 piksliga kümnetollisel pinnal operatsioonisüsteemi Android 4.2.

Ligipääs on kõigile Google Play rakendustele ning arvutil on eelpaigaldatud Office Suite Pro 6, mis näitab, koos klaviatuuriga, kuhu Archos sihib – selle arvutiga saab mugavalt teha igapäevast kontoritööd Wordi, Exceli, Powerpointi jm failidega.

Oma tööfailide salvestamiseks saad lisaks seadme enda 8 GB mälule kasutada 15 GB tasuta kettaruumi pilveteenuses Google Drive ning arvuti mälu saab laiendada MicroSD kaardiga.

Oma tehnilistelt näitajatelt ei ole ArcBook küll tehnika viimane ja kõrgeim sõna, ent pole ka sugugi mitte lahja ja saab talle ette nähtud ülesannetega ilusti hakkama.

Selline optimeerimine on tehtud soodsa hinna mõttes – kui sul on umbselt klotsi pritsida, siis võid ju Windowsiga netbooki osta, mis on kallimad seetõttu, et Windows on tasuline ning nõuab arvutilt rohkem musklit kui Android.

Suur aku võimaldab kuni 10 tundi tööd ja kuna Androidi unerežiimi viimine ja uuesti äratamine on kiire ja lihtne, siis saab temaga mugavalt teha väikesi asju, mille jaoks Windowsiga arvuti käima panemine oleks päris tüütu.

Foto: tootja

ArcBooki olulisemad atribuudid:

* Salvestusmälu: 8 GB
* Operatsioonisüsteem: ANDROID 4.2 Jelly Bean
* Protsessor: RK3168 Dual-Core ARM Cortex A9 @ 1,2 GHz
* RAM: 1 GB
* Ekraan: 10,1" mahutundlik multitouch, 1024 x 600 pikslit
* Ühenduspesad: täismõõdus USB 2.0 host-funktsiooniga, 3,5 mm kõrvaklapipesa, Micro SD kaardipesa, MicroUSB pesa teise arvutiga ühendamiseks.
* Internetiühendus: WiFi
* Muu: veebikaamera, hiire trackpad ühe nupuga, täisklaviatuur Androidi kiirklahvidega, kaks sisseehitatud kõlarit, mikrofon, voolutoide, 5V/2A seinakontaktiadapter
* Liitium-polümeeraku 8000 mAh
* Mõõdud ja kaal: 271,5 mm x 180,5 mm x 22 mm ja 1,28 kg