Brasília projekti esitasid 1956. aastal Lúcio Costa ja Oscar Niemeyer, kuna oli idee kolida Brasiilia pealinn mereäärsest Rio De Janeirost palju kesksemale kohale riigi sees. Maastikuarhitektiks oli Roberto Burle Marx. Disaini aluseks oli soov teha taevast vaadates silmapaistev linn, mis ilmselgelt pidi meenutama laialiaetud tiibadega lindu.

Linnadisain jagab selle nummerdatud sektoriteks, mis jagatud ka teemade kaupa - näiteks hotellisektor, pangandussektor ja saatkondade sektor, sinna linna on koondatud kõige kolme võimu - seadusandliku, täidesaatva ja kohtuvõimu keskused, sealne lennujaam on aga külastatavuselt kolmas lennujaam riigis.

Tiivulise linna pilt on ülaltvaates hea, aga arhitektid võinuks ka jala maha panna, kostab kriitikat Taani arhitektilt Jan Gehli suust:

Tänaseks on Brasilia linn kantud ka UNESCO modernistliku maailmapärandi nimekirja. Täna elab seal 2,8 miljonit inimest, ja linn ajab juba selgelt "üle ääre".

President Juscelino Kubitschek laskis riigile uue pealinna ehitada 1956-1960, et viia ellu oma valimisloosungit "50 aastat jõukust viiega." Costa ja Niemeyer jäid peale avalikul konkursil, milles osales koguni 5550 arhitekti. Ja pealinn võeti pidulikult kasutusele 21. aprillil 1960.