Planeet, mida kutsutakse Kepler-186f, asub 490 valgusaasta kaugusel ja see on kõikidest seni teadaolevatest planeetidest kõige sarnasem meie planeedile, vahendab CNN.

"See on kindlasti esimene Maa-suurune planeet, mis on leitud elamiskõlblikus tsoonis ümber teise tähe," ütles NASA maavälise luureinstituudi teadur Elisa Quintana. "Selliste planeetide leidmine ongi Kepleri-teleskoobi põhieesmärk," rääkis teadur.

Teadlaste sõnul on avastatud planeedi juures kõige üllatuslikum, et see võib sisaldada ja võimaldada elu sellisena, nagu meie seda teame.

NASA esindaja lisas, et selline leid mitte ainult ei tõesta teiste maailmade olemasolu, vaid annab palju juurde ka nende edasistele uuringutele.

Peamiselt sarnaneb uus planeet oma kivisuse poolest nii Veenuse, Maa, kui ka Marsiga, ütles NASA Kepleri-misiooni juht Thomas Barclay.

Uus planeet on ka piisavalt kaugel enda ümbritsevatest tähtedest, seega ei kujuta tähtede plahvatused planeedil olevale võimalikule elule ohtu.

Samas kuigi tehnoloogia on tänapäeval hea, ei saa NASA teadlased veel kindlaks teha planeeti ümbritsevat atmosfääri. Seda loodetakse teha aga varsti, kui valmib praegu arendamisel olev uus kosmoses asuv teleskoop.

NASA on ka varem leidnud erinevaid planeete, aga eelmised on olnud Maast suuremad ja äärmiselt kivised ning gaasirikkad. Uus planeet on aga Maaga sisuliselt sama suur.

NASA teadlaste sõnul on Kepler-186f alles nende uuringute algus ja nad loodavad sellised planeete veelgi leida. Samuti kavatsevad nad uurida planeedil asuvaid võimalikke eluvorme.