Nõnda turundab end Eesti uus idufirma Jobbatical, mis pakub firmade ja ning oma ala ekspertide kokkuviimiseks mõeldud tööturgu, vahendab Kiip.ee.

Idufirma lõi Karoli Hindriks, kes alustas ettevõtlusega 1999. aastal, mil ta lõi õpilasfirma enda leiutatud pehme helkuri tootmiseks.

2000. aastal kaitses ta selle kasuliku mudelina, saades Eesti esimeseks õpilas- ja ühtlasi noorimaks leiutajaks. Aastatel 2006-2012 oli ta tegev teletööstuses MTV Eesti turundus- ja tegevjuhina ning Fox International Channelsi Balti regiooni juhina.

Pärast teletööstusest lahkumist võttis ta endale aega puhkamiseks. Just siis tekkiski tal küsimus, et mida asjalikku saab inimene, kes on aja maha võtnud teha. Ümbermaailmareis on kallis ning lihtsalt rannal lebada üle nädala ei jaksa.

Kuigi igalpool leidub hooajalisi töökohti farmides, ei usu Hindriks, et säärane töö sobib kõigile ning kui on kõrgete oskustega inimesed, siis miks mitte neid oskusi paremini ära kasutada?

Tänu sellele tekkiski tal Jobbaticali idee. Enda karjääripuhkuse ajaks õnnestus Hindriksil saada valituks Silicon Valleys asuvasse tehnoloogiaülikooli Singularity University, kus sai juurde teadmisi ja julgust oma idufirmaideed edasi arendada.

Idufirma looja sõnul pole nad veel pannud kuupäeva paika, mil teenus kasutajatele avatakse.

"Me töötame selle kallal ning peame potentsiaalsete tööandjatega läbirääkimisi," täpsustas Hindriks.

Lisaks temale arendavad idufirmat arendaja Allan Mäeots ja ettevõtja ning kasutajaliidesedisainer Veiko Jääger.

Jälgi Jobbaticali tegemisi Twitteris ja Facebookis.