Motoklubi Korvikunnid on kahe suvega käima saanud karikasarja eelkõige külgvankrihuvilistele krossisõitjatele. Võistlussari on rajale meelitanud nii noori kui vanu ja nüüd, sarja kolmandal hooajal jõuab stardijoonele Heldurgi, kes läheb realiseerima 30 aasta eest poolikuks jäänud unistust.
Samas pole sarjas sugugi ainus uus nägu, kes tänavu starti tuleb. Kui kuulujutte uskuda, olevat talve jooksul Eestimaa erinevatesse garaažidesse juurde tekkinud suisa paarkümmend uut külgvankrit, mis kõik sel suvel rajale pääseda ihkavad.

Võistlustele proovisõitu tegema

“Kunagi jäi mul korvisõit pooleli, no ja kripeldanud on see kõik need aastad," räägib Heldur ajast eelmisel sajandil, mil tal endal veel 30. eluaastatki ette kerinud polnud. “Käisin nüüd Korvikunnide sarja vaatamas. Seal sõidavad minuvanused ka. Üsna pea jõudsin endas selgusele, et sellist võimalust ei saa käest lasta.”

Nooruses, enne kui motospordihuvi argi- ja pereelule alle jäi, võistles mees Urali mootoriga külgvankril ning oli paaris Sverre Lambiga, kes tänini võistlemas käib. "Üldiselt olin mina lenksus ja Sverre korvis, ühe korra proovisime ka vastupidi, kuid koos jõudsime vist ainult neljale võistlusele," meenutab end taas leidnud motomees, kes vahepealsetel aastatel vaid meelelahutuseks oma Kawasaki Vulcaniga kruiisimas käis. Meeletust motokrossikogemusest seega siinkohal rääkida ei saa.

Enne kui Heldur endale päris oma külgvankrit muretsema hakkas, tahtis ta proovida, kas ka 30 aastat hiljem ala nii meeliköitev paistab kui nooruspõlves. "Tahtsin proovida, kuidas välja tuleb ja kui üldse ei oleks sobinud, siis poleks hakanudki sellega tegelema. Lambi Sverre ütles ka, et ikka proovi, küll ta minema hakkab, kui harjutada," naerab Heldur.