Kuna Galaxy S5 eelkäija, mullune S4 on püsinud oma lühikese eluea jooksul kõikvõimalike hindajate sõnul nuti- ja Androidifonide koorekihis, huvitab teid kindlasti ka troonipärija headus.

ExtremeTechi esindajad olid piisavalt usinad, et juba ilmunud (ingliskeelsed) veebiarvustused juba läbi lugeda, nii et toetume järgnevalt nende tähelepanekutele.

Selgub, et Galaxy S5 meeldib telefoniarvustajatele väga, kes nimetavad seda koguni "ideaalseks Androidi-telefoniks" ja annavad häid hindeid peaaegu igas aspektis.

S5 on Samsungi tippmudelile ootuspäraselt uut võimekat tehnoloogiat tulvil, aga selle auks ja uhkuseks võib lugeda 5,1-tollist ekraani (täiskõrglahutus, pilditeravus 432 pikslit tollile, Super AMOLED).

(Samal saidil ilmunud eraldiseisev test kinnitabki, et S5 ekraan on hetkel saadaval telefonide omadest parim.)

Muljetavaldav komponent on samuti Broadcomi uus WiFi-kiip (802.11ac 2x2 MIMO), mis võimaldab nutitelefonil koostöös samade näitajatega ruuteriga juhtmeta võrgus "tõsiselt hullusid" allalaadimiskiiruseid saavutada.

Kuna kirjeldatud kiipi pole nutitelefonis veel pakutud, vähemalt mitte läänes, tasub muidugi jääda siin äraootavale seisukohale.

Lahendus Download Booster töötab arvustusi uskudes muide täpselt nii tõhusalt nagu võiks. S5 ühendab sellega WiFi ja mobiilside võimekused, et allalaadimised kiiremaks muuta. Lisaks minevat mobiilside-ressurss käiku ainult siis, kui sellest märkimisväärselt kasu sünniks. Kui WiFi töötab näiteks 50 Mbit/s, ei hakka S5 sellele 5Mbit/s LTE linki lisama.

Nurinad puudutavad peamiselt korpust ja hämarates valgusoludes valminud digifotode kvaliteeti.

Tavatingimustes on 16 MP kaamera toodetavad pildid korralikud, hämarates oludes jääb tulemus aga selgelt konkurendi HTC One (M8) omadele alla. Kahevärvilise LED-välgu puudumine muudab asja isegi hullemaks.

Uuendatud riistvara võimaldas ka akukestvust suurendada, mis on Super AMOLEDi energianõudlikkust arvestades hea uudis. Uudne töörežiim Ultra Power Saving on samuti igati usaldusväärne, s.t suudab seadet viimase 10% aku puhul veel terve ööpäeva jooksul käigus hoida.

Galaxy S5 veekindlus ja sõrmejäljeskänner hindajates erilisi tundeid ei tekita. Kui, siis mainitakse, et USB 3.0 pordi kate häirib ja skänneri paigutus segab selle tõhusat kasutamist.

Kokkuvõttes. Kui otsite uut suure ekraaniga Androidi-nutitelefoni, on Galaxy S5 väga hea. Kui aga korpus või pildikvaliteet päris ei rahulda, valige lihtsalt HTC One (M8).

Muu opsüsteemiga konkurentidest omab tehniliselt paremat kaamerat Nokia Lumia 1020, aga see on samas kole aeglane. Lisaks on igati väärt kaamera muidugi iPhone 5S-il.

Plastikkorpust kompenseerivad siiski tolmu- ja veekindlus ning võimalus akut vahetada. Nii et pole halba ilma heata.