Hiphop-supergrupi Wu-Tang Clan liikmed on otsustanud oma järgmise kauamängiva väljastada nii ebatavalisel viisil, et see annab uue tähenduse sõnale "eksklusiivne" ja peaks olema täiesti piraadikindel.

Graveeritud hõbe- ja nikkelkarbis ilmuv "The Wu – Once Upon A Time In Shaolin" on mõeldud mitte müügiks või tavapärasel kombel levitamiseks, vaid kunstiteoseks, mis hakkab mööda maailma galeriisid, muuseume ja festivale rändama.

Selle sisu ei saa siiski tasuta nautida, vaid kuulaja saab kõrvaklapid ja peab maksma kasutamistasu (usutavasti u 30-50 USA dollarit).

Kui "maailmatuur" läbi, saab üks õnnelik selle siiski ära osta, ning asjaosalised loodavad küsida kuuldavasti miljonitesse dollaritesse küündivat hinda.

Ostja võib selle nii erakogusse paigutada ja endale hoida kui ka albumi sisu tasuta veebi riputada, kui soovib. Albumil olla 31 lugu kogupikkusega 128 minutit.

Kauamängiva sisu kopeerimise vastu on kasutusel erinevad turvalahendused. Vastava projekti idee olla sündinud juba 1997. aastal.

"Ideed, et muusika on kunst, levitame juba aastaid. Aga seda ei kohelda endiselt kunstiga võrdselt väärtuslikuna, eriti tänapäeval, kui väärtus on kahandatud punktini, kus seda peab tasuta ära andma," kommenteeris Wu-Tangi liider RZA.

Ülaloleval fotol: Wu-Tang Clan esinemas muusikafestivalil Kubana 2013.