Ajaleht Huffington Post on kokku kogunud mõned nüüdisaegsed näited mee ebatavalistest kasutusviisidest.

Haavahooldus

See, mis toimis muistsete egiptlaste jaoks, toimib ka tänapäeval. Mee looduslikud antibakteriaalsed omadused teevad sellest käepärase vahendi lõikehaavade, kriimustuste või põletuste kiireks ravitsemiseks.

Peske viga saanud kehapiirkond jaheda vee ja seebiga, patsutage kuivaks ja katke õhukese meekihiga.

Sooleparasiitide väljaajamine

Segage kokku üks osa vett, üks osa äädikat ja üks osa mett ning kallake kurku.

Maitse pole sellisel kokteilil küll hea, kuid kergest parasiitnakkusest võib see siiski terveks ravida. Kui sümptomid siiski ei kao, pöörduge kindlasti arstile — vajate ilmselt kangemaid ravimeid.

Kiire pohmelliravim

Mees on palju fruktoosi, mis kiirendab alkoholi ainevahetust. Kui pea peoõhtule järgneval hommikul lõhub, pistke lusikatäis mett põske.

Eriti mõistlik on mett manustada sooja teega, kuna vedelikupuuduse likvideerimine aitab samuti organismil taastuda.

Kooriv mask ja vinniravim
Mesi on looduslikult kooriva toimega ning mõjub seetõttu näonahale väga hästi. Naha pehmendamiseks peske nägu mee ja sooja veega.

Mesi on ka tõhus kodune akneravim. Tupsutage mett vistrikutele, laske pool tundi seista ja loputage õrnalt maha. Jonnakamate vinnide tõrjumiseks korrake protseduuri mitu korda.

Energiapomm

Valmistute spordivõistluseks? Põsetäis mett annab hädavajalikku lisaenergiat. Teaduslikud uuringud on näinud, et mesi võib sportlaste tulemusi parendada.

Hea une saladus

Soolaga maitsestatud mesi aitab kahandada uinumist raskendavate stressihormoonide taset organismis.

Kui teid vaevab unetus, määrige veidi soolast mett keelele ja vaadake, kas see aitab teil enne magamaminekut paremini lõdvestuda. Kogus ei pea üldse suur olema!

Juuksepalsam

Juukseotstele määritud mesi ennetab otste ülemäärast kähardumist ja lõhenemist. Juuste loputamine meeveega muudab need läikivamaks. Teie juuksed veel tänavad teid selle eest!