Lingid iseseisvatele uudistele saidil Kiip.ee leiate vahepealkirjades.

Jaapani tehnikahiid Sony esitles täna Barcelonas peetud pressikonverentsil oma selleaastast Androidi-nutitelefonide lipulaeva Xperia Z2.

Tegu on möödunud aastal messil IFA 2013 esitletud Z1 järeltulijaga. Uue telefoni arendamisel keskendus Sony riistvara täiustamisele ning disaini jättis eelkäijaga samaks.

Sony on täiustanud ekraani, protsessorit, akut, muutmälu ja videosalvestust.

Foto: tootja

Tehnilised näitajad:

5,2-tolline ekraan (Full HD resolutsioon)
2,3 GHz neljatuumaline protsessor Snapdragon 801
3 GB muutmälu
16 GB sisemälu, microSD mälukaardi võimalus
3200 mAh aku
20,7-megapiksline Exmor RS kaamera (4K video)
IP58 vee- ja tolmukindlus

Ekraani osas on võetud kasutusele uus IPS-ekraan, mis lubab kõigist nutiseadmetest suurimat värvigammat. Väidetavalt on parandatud ka ekraani kontrastsust ja värvide elutruudust.

Füüsiliselt on ekraan tehtud 0,2 tolli suuremaks ehk nüüdsest manatakse Full HD resolutsiooniga pilti 5,2-tollisele pinnale.

Suur rõhk on asetatud videosalvestusele: Xperia suudab nüüdsest jäädvustada ultrakõrglahutusega 4K-videot 30 kaadrit sekundis.

Nagu kõik varasemadki Sony telefonid, on Xperia Z2 vee- ja tolmukindel. See jõuab müügile märtsis.

Lisaks uue telefoni Xperia Z2 esitlemisele eemaldas Sony Barcelonas katteloori ka uuelt tahvelarvutilt Xperia Z2 Tablet.

Võrreldes eelkäijaga on Z2 Tablet õhem ja kergem, siiski on disain jäetud samaks. Sony tahvel on ühtlase paksuse ning sirgete servadega. Tahvel jooksutab Android 4.4 tarkvara koos Sony kasutajaliidesega.

Aastatagune Xperia Z Tablet oli maailma kõige õhem ja kergem tahvel ja selle järeltulija Z2 Tablet on veelgi kleenukesem.

Kaalu osas on tahvel aastaga võtnud alla lausa 70 grammi ning paksus on kõigest 6,4 mm. Järjekordselt on tegu ka vee- ja tolmukindla seadmega.

Foto: tootja

Xperia Z2 Tablet jõuab müügile märtsis.

Tehnilised näitajad:

10,1-tolline Full HD ekraan
2,3 GHz neljatuumaline protsessor Snapdragon 801
3 GB muutmälu
8,1-megapiksline kaamera
6000 mAh mahutavusega aku
Android 4.4 KitKat