Pika habeme ja juustega mees avastati neljapäeval, kui tema seitsme meetri pikkune klaaskiust paat, millel olid ilma propelleriteta mootorid, uhuti Eboni atolli rifile ja seda märkasid kaks kohalikku, vahendab AFP.

„Tema seisund ei ole hea, aga ta paraneb,“ ütles Ebonil uurimistööd tegev Norra antropoloogiatudeng Ola Fjeldstad AFP-le.

Fjeldstadi sõnul väidab vaid räbaldunud aluspükstesse riietunud mees, et lahkus 2012. aasta septembris Mehhikost El Salvadori suunas koos kaaslasega, kes suri merel mitu kuud tagasi.

Mehe pääsemise üksikasjad on segased, lisas Fjeldstad. Ta räägib ainult hispaania keelt ja väidab, et ta nimi on José Ivan.

„Paat on tõesti ära kriimustatud ja paistab, et on olnud vees pikka aega,“ ütles norralane. „Tal on pikk habe ja juuksed.“

Ivan andis Fjeldstadile mõista, et jäi ellu, süües kilpkonni, linde ja kalu ning jõi kilpkonnaverd, kui vihma ei sadanud.

Paadis ei olnud kalapüügivarustust ning Ivan väitis, et püüdis kilpkonni ja linde paljakäsi. Paadis oli üks kilpkonn, kui see Ebonile jõudis.