See on selles mõttes vahva, et uus mudel on mujal Euroopas saadaval alles veebruari keskpaigast (küll aga saab praegu eeltellimusi esitada).

Lisaks teatavad Sony esindajad, et praegu puuduvad plaanid seda ameeriklastele pakkuda.

Tele2 pakub Z1 Compacti meeldiva hinnaga 499 eurot. Ühendkuningriigis on hinnaks määratud 449 inglise naela (545,63 eurot).

Z1 Compact on tehniliselt samade näitajatega kui selle "vanem vend" ehk tipptelefon Z1, aga ekraan on väiksem ja tehniliselt vähem võimekas.

Täpsemalt: Z1 ekraan on 5-tolline, pakub täiskõrglahutust ja 441 pikslit tollile teravust. Z1 Compacti ekraan on 4,3 tolli, resolutsiooniga 1280 x 768 ja 340 pikslit tollile. Aga eeskujulikud on need näitajad ju ikka!

Z1 täishind Tele2 poes nende ridade tippimise hetkel on 695 eurot, nii et Z1 Compact 499 euro eest tundub küll mõnus.

Meenutuseks ka muud põhinäitajad – 2,2 GHz protsessor, 20-megapiksline kaamera, lähiväljaside, 4G LTE tugi, vee- ja tolmukindlus.

Tele2 Eesti tootesortimendi juht Risto Taliaru kommenteerib, et kuna Eesti Tele2-s töötab pikaajalise Sony taustaga inimene, saavadki eestimaalased Z1 Compacti esimesena Euroopas ning keskmisest turuhinnast odavamalt.

Suur tehnoloogiasait pole Compacti kiitmisega kitsi: arvustuse pealkirjas on mainitud, et see on parim väike Androidi-telefon, mida hetkel osta.

Ka tootja ei jää tagasihoidlikuks. Compactile kingitud hüüdlause: the best of Sony in a compact waterproof smartphone (e.k Sony paremik kompaktses veekindlas nutitelefonis).