Funktsionaalsuselt pakub see palju rohkem kui Google Talk, mistõttu on sellelt platvormilt loota tulevikus suuri tegusid, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Aga nüüd lähemalt rakenduse ja teenuse juurde:

Funktsionaalsus

Tegelikult on suurim põhjus Hangoutsi tutvustamiseks just Android 4.4 KitKat poolt kaasa toodud uuendus, mis lubab kolmanda osapoole rakendustel saata ja vastu võtta SMS/MMS-sõnumeid.

Seda funktsionaalsust laiendati Hangouts rakendusele üldiselt ning toimib see kõikidel Androidi-seadmetel, mil operatsioonisüsteemi versiooniks 4.0 või uuem. Loe seda rida nii: kõik, kel pole taskus vanaraud.

Lühisõnumite saatmine samast rakendusest, kus interneti teel kiirsõnumeid saadan, on tegelikult äärmiselt mugav. Seda just seepärast, et enam ei pea mitme rakenduse vahet käima ning meeles pidama, kes on 21. sajandiga kaasa tulnud, kes mitte.

Teiseks on sel rakendusel olemas ka videokõnede tegemise võimalus – ühte vestlusesse saad kaasata kuni 10 inimest. Mis selle juures kõige parem – see on tasuta (erinevalt Skype'ist, kes grupikõnede eest meilt raha küsida tahab).

Mis minule isiklikult meeletult meeldib: kui ma ühes seadmes sõnumi ära loen, siis teisest sama kontoga ühendatud seadmest koristatakse meeldetuletus eest ära. Eriti mugav on lahend siis, kui sa kasutad näiteks telefoni ja tahvelarvutit paralleelselt.

Tulles nüüd kogu platvormi veel suuremate võimaluste juurde. Hangouts toimib ka veebis eraldi rakendusena. Kui sa oled Google'i teenuste (Gmail, Google+) kasutaja, siis saad juba tuttavates keskkondades seda kasutada.

Ning lisaks saab veebilehitsejale Chrome paigaldada laiendi Hangouts, mis võimaldab põhimõtteliselt otse töölaualt sõnumeid saata, vastu võtta ning videokõnesid teha.

Siin kehtib loomulikult täpselt sama loogika – ühes kohas loetud-vastatud, peidetakse teises seadmes teavitused ära. Lisaks sünkroniseeritakse vestlused kõikidesse ühendatud seadmetesse.

Aga see pole veel kõik. Kui sa hakkad teenust kasutama juba täna, siis … ah kurja, ei, see ei ole teleturg, hakka kasutama eile või ülehomme, mis vahet sel on. Tahtsin seda öelda, et aktiveeri ära Google Voice lisa Hangouts keskkonnas ning helista Põhja-Ameerikasse tasuta.

Ülejäänud riigid on sigaodava hinnaga (välja arvatud meie mõistes kohalikud kõned). Kahjuks seda saab teha küll ainult läbi veebi.Milles rakendusel vajaka jääb? See ei sünkroniseeri SMS- ja MMS-sõnumeid seadmete vahel. Oleks ju mugav lugeda neid otse Gmailis, tahvelarvutist jms.

Või teisalt, kui info ei liigu läbi Google'i serveri, siis NSA nuhid ei loe ka minu homse õhtu kõrtsimaratoniplaane – ei ole neil vaja teada, et lõpuks jõuame ühe õhtuga Worlds's Endi.

Foto: ekraanitõmmis

Milleks mulle järjekordne kiirsõnumirakendus?

Vastus on tegelikult lihtne. Kui sa otsid üht rakendust, kus enamus sõpru on kättesaadavad ning reaalselt neid ka loeks, siis Hangouts on parim koht alustamiseks.

Jah, sa võid WhatsAppis sõnumi saata, kuid kui seda enam ei kasutata, pole midagi teha. Sama probleem kaasneb ka Skype'iga – rakendus ei käi või pole arvutis paigaldatud – sõnumeid ei näe.

Hangouts puhul on see variant, et kui kasutajal seda polegi veel paigaldatud, siis Google Talk näitab samad vestlused vähemalt ära. Ning noh, vaatame tõele näkku, 99% seadmetest, mis viimase paari aastaga valmistatud, on varustatud kas Hangoutsi või Google Talki rakendustega niikuinii.

Ja kui ei olegi Androidi-kasutaja, siis näeb Gmailis / Google+ keskkonnas seda vestlust. Nii lihtne see ongi.

Samamoodi saavad seda platvormi kasutada ka iSeadme kasutajad – rakendus on olemas ka App Store‘s.

On veel üks põhjus, miks platvormi Hangouts eelistada. Nimelt see, et sõnumeid saab ikkagi arvuti ees ka kirjutada. Päeval kontoris olles ei ole soovi teha sõrmedele puuteekraanil trenni. Klaviatuuril käib asi kiiremini, mugavamalt ja täpsemalt. Koduteel jällegi võib juba telefoni pihku võtta ning jätkata vestlust sealt, kus arvutitaga see pooleli jäi. Lihtne!

Lisamärkusena pean ära mainima selle, et Skype'i ei kasuta paljud aktiivselt just seetõttu, et rakendus võtab seadmelt palju ressursse (aku saab liiga kiirelt tühjaks).

Hangouts on sale ning vähenõudlik rakendus ning uutel seadmetel Google'i poolt ka vaikimisi sõnumirakendus (näiteks Nexus 5).

Teine aspekt on see, et tuleb natuke Apple'i moodi asjadele läheneda – iMessage pakub juba aastaid kasutajale võimalust pidada kõik oma suhtlused ühest rakendusest, miks mitte siis ka Androidile luua sama funktsionaalsus.