Aga tänapäeval on tegelikult välja mõeldud palju huvitavaid abivahendeid ja pilveteenuseid, et lubaduste pidamine oleks lihtsam. Ja võibolla on mõistlik liituda mõne teenusega või laadida endale rakendus telefoni või tahvelarvutisse, kirjutab Digiabi.ee.

Annaks siis enimlevinumate uusaastalubaduste kohta ka mõned soovitused, mis võiks aidata neid lubadusi täita.

(Linke äppide tootelehekülgedele äpipoes ma ei lisa, huvilisel on kerge avada nutiseadmes kohalik Store ja rakenduse nimi sinna toksida! – Forte toim.)

1. "Võtan kaalust alla!"

Uusaastalubaduste klassika – usun, et iga teine täiskasvanud inimene on seda lubadust endale kord elus andnud, aga eesmärgini jõudjaid on palju vähem.

Esiteks tasub sellise lubaduse puhul võtta kaal kontrolli alla – selle jaoks on nii Google Play kui Apple'i äpipoes palju rakendusi.

Üheks populaarseimaks neist on Noom, mis olemas nii iOSi- kui Androidi-süsteemidele. Lisaks kaalu sisestamisele saad väga mugavalt sisestada ka toite ning samuti liikumist.

Kui su vaim on valmis, aga vajad lisamotivatsiooni, siis võid liituda ka sellise lehega nagu Skinnyo - seal saad liituda erinevate võistlustega ning saad endale tugigrupi.

Teenus on tasuta, kui liitud avalike gruppidega. Kui tahad enda ja sõprade jaoks privaatset nurka, siis see on lisatasu eest.

2. "Jätan suitsetamise maha!"

Olles ise suitsetaja, tunnistan ausalt, et minu usk nendesse rakendustesse ei ole väga suur, kuna minu puhul nad aidanud ei ole.

Samas äkki on viga minus, kuna mõnda rakendust kiidavad tuhanded kasutajad ja väidavad, et see on neid aidanud.

Populaarseim Androidi-rakendus tundub olevat QuitNow! ja iOS platvormil jäi silma Quit it Lite.

Aga isegi kui sa suitsetamisest päris loobuda ei taha, siis julgen soovitada oma kogemuste põhjal elektroonilist sigaretti. Isiklikult tunnen, et see on tervislikum kui tavasigaretid.

3. "Teen rohkem sporti!"

Taaskord lubadus, mida on kerge anda, aga raske pidada.

Siinkohal julgen kindlasti soovitada rakendust Endomondo, mis ühendab endas nii GPS-jälgija kui ka kogukonna – kui soovid, võid lihtsalt ise oma arengut jälgida, ja kui soovid, siis saad oma tulemusi jagada teistega või siis osaleda erinevatel võistlustel.

Endomondo on saadaval nii Apple'i kui Androidi nutiseadmetele.

4. "Toitun tervislikumalt!"

Retseptirakendusi on sadu. Soovitan lihtsalt ringi vaadata ja katsetada. Isiklik lemmik on Epicurious – sellel on rakendus nii iOSi kui Androidi-kasutajatele ja võid lihtsalt ringi vaadata ka nende kodulehel.

5. "Hakkan säästma!"

Enne kui saad säästma hakkad, pead saama ülevaate, kuhu su raha kulub. Kahjuks kõige kiidetumat eelarverakendust Mint Eesti turul ei ole.

Apple'i nutiseadmete jaoks soovitaksin MoneyWizi (Androidi versioon peaks sellel ka lähikuudel välja tulema). Androidi rakendustest üks populaarsemaid tundub MoneyWise.